1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Yargıtay az bulunca eşini öldüren kocanın cezası arttı
Yargıtay az bulunca eşini öldüren kocanın cezası arttı

Yargıtay az bulunca eşini öldüren kocanın cezası arttı

Erzurum'da, 9 çocuk annesi eşini öldürdüğü gerekçesiyle 18 yıl 4 ay hapis cezası verilen emekli emniyet bekçisi, Yargıtayın kararı bozmasıyla yeniden yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

A+A-

eRZURUM gÜNCEL-  Erzurum'da, 9 çocuk annesi eşini öldürdüğü iddiasıyla daha önce 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan emekli emniyet bekçisi Mehmet Akpınar'a, yeniden yargılandığı davada 20 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Akpınar, avukatı Bilgin Ertaş ile maktul Rabiye Akpınar'ın kardeşleri Cevdet ve İsmail Kılınç katıldı.

eski bekci Mehmet Akpınar, eşini öldürdü ile ilgili görsel sonucu

Sanık Akpınar, savunmasında, Yargıtayın bozma ilamını kabul etmediğini söyledi. 

Eşini isteyerek öldürmediğini ileri süren Akpınar, "Silah yanlışlıkla ateş almıştır. Eşimi öldürecek olsaydım silahtaki diğer mermileri de sıkardım, ambulansı aramazdım." ifadelerini kullandı. 

Avukat Ertaş da Yargıtayın bozma ilamını kabul etmediklerini belirtti.

"Müvekkilim emniyet mensubu olarak ehil nişancıdır." diyen Ertaş, "Ehil nişancı olduğu kabul edilecekse müvekkil maktulü ıskalamaz, alnının ortasından vurup eylemine kalan mermileriyle devam ederdi. Yargıtayın belirlediği diğer unsur da önceye dayalı bir husumet olması yönündedir ama ortada bir husumet de yoktur. Olay taksirle olmuştur. Akpınar hakkında taksirle ölüme neden olmaktan karar verilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İsmail Kılınç ise Yargıtayın bozma ilamına katıldıklarını dile getirdi.

Sanığın daha önce de benzer şekilde maktule silah çektiğini savunan Kılınç, "Sanığın maktulü istemeden öldürdüğüne dair beyanı doğru değildir." dedi. 

Esas hakkındaki son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, daha önce aralarında sık sık tartışan ve bu olaydan dolayı hakkında eşe karşı kasten yaralama suçundan dava açılıp hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen Mehmet Akpınar'ın, olay tarihinde eşiyle çocuklarının yanında tartıştığını kaydetti.

Mütalaasında, Rabiye Akpınar'ın eşi Mehmet Akpınar'a hakaret içerikli sözler sarf etmesi nedeniyle sanığın ruhsatlı tabancasıyla eşini kafasından vurarak öldürdüğünü belirten savcı, sanığın eşini tahrik altında kasten öldürdüğü için 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Son sözü sorulan Mehmet Akpınar, olayda bir kastının olmadığını savundu.

- Sanığa verilen ceza arttı

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Akpınar'ı, "eşini kasten öldürdüğü" gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. 

Sanığın eylemini eşinden kaynaklı haksız fiile tepki olarak gerçekleştirmesinden dolayı verilen cezayı "haksız tahrik" uygulayarak 24 yıla indiren heyet, Akpınar'ın duruşmalardaki iyi hali ve pişmanlığını dikkate alarak bunu 20 yıla düşürdü.

Heyet ayrıca sanık Akpınar'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

- Davanın geçmişi

Erzurum'un Çağlayan Mahallesi'nde oturan emekli emniyet bekçisi Mehmet Akpınar, 4 Mart 2015'te evinde tartıştığı 35 yıllık eşi, 9 çocuk annesi Rabiye Akpınar'ı öldürüp polise teslim olmuştu.

Hakkında Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan Mehmet Akpınar, 30 Haziran 2015'te "eşini kasten öldürme" suçundan 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Maktulün kardeşi Cevdet Kılınç ve sanık avukatının kararı temyiz etmesiyle dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Akpınar'a üst sınırdan ceza verilmesi gerekirken eksiz ceza verilmesi nedeniyle yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.