1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. 'Yeni bir yapılanma'
'Yeni bir yapılanma'

'Yeni bir yapılanma'

Muğla'da FETÖ/PDY'nin yeni yapılanmasına yönelik 5 adrese eş zamanlı operasyon başlatıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul merkezli FETÖ'nün mahrem yargı organlarına yönelik 37 ilde 108'i avukat olmak üzere 126 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. 137 adrese düzenlenen baskınlarda şu an kadar 60 kişi gözaltına alındı. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "Şüphelilerden 108'inin aktif olarak avukat olarak görev yaptığı, 8'inin daha önce ihraç olan hakim-savcı adayı, birinin ihraç edilen icra müdürü ve birinin de aktif görevde bulunan hakim-savcı adayı olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

İstanbul merkezli FETÖ'nün mahrem yargı organlarına yönelik 37 ilde 108'i avukat olmak üzere 126 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mahrem yapılanma içerisinde olan yargı organlarına, örgüt üyelerinin yerleştirebilmesi amacıyla Ankara ve İstanbul'da, 'ders çalıştırma evleri' adı altında, 'hücresel hakim ve savcı çalışma evleri' oluşturulduğu belirtilirken, bu evlere şüphelilerin yerleştirildiğinin tespit edildiği kaydedildi. 

Söz konusu evlere yerleştirilen 126 şüpheli hakkında bu evlerde kalındığına dair itirafçı beyanları olduğu veya ünite imamlarının isimlerinin, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock içeriklerinde mevcut olduğu bilgisi verilen açıklamada, şüphelilerin sınav tarihlerinde kullandıkları GSM hatları üzerinden alınan HTS (baz) kayıtlarının da incelendiği vurgulandı. 

"EVLERE DIŞARIDAN ARAMALAR İÇİN AÇIK SABİT TELEFON HATTI KURULDU"

HTS kayıtlarına göre şüphelilerin İstanbul ve Ankara'da bulunan örgüt evlerinde "mahrem örgüt abileri" ve aynı dosya şüphelileriyle birlikte ortak baz bilgisi verdikleri belirtilen açıklamada, "GSM hatları üzerinden eve çağrılma ve mülakata hazırlık dönemlerinde ankesörlü telefonlardan aranıp aranmadıkları yönünde yapılan çalışmalarda, hedef şahısların ankesörlü telefonlar üzerinden sorumlu örgüt mensupları tarafından arandıkları, bu yönde dosya şüphelileri ile ardışık aramalarının olduğu, örgüt tarafından bahse konu evlere sabit telefon hat kurdurulduğu, bu hatların sadece dışarıdan gelen aramalara açık olduğu anlaşılmıştır." denildi.

Şüphelilerin ailelerinin sabit hatlar üzerinden şüphelileri arayıp aramadıkları yönünde de çalışma yapıldığına dikkati çekilen açıklamada, şüpheli şahısların birçoğunun bu sabit hatlardan aileleri tarafından arandığının tespit edildiği dile getirildi.

"MÜLAKATI KAZANAMAYANLAR AVUKATLIĞA DEVREDİLDİ"

Açıklamada, itirafçı beyanlarına göre, sınavı kazanan hakim savcı aday adaylarının "mülakat evleri" adı verilen evlere yönlendirildikleri ve devamında, mesleğe örgüt tarafından sızdırılmaya çalışıldıkları belirtilerek, sınavı veya mülakatı kazanamayan hakim savcı aday adaylarının ise bu defa örgütün avukatlık yapılanmasına devredildikleri hususlarının tespit edildiği aktarıldı. 

Şüphelilerden 108'inin aktif olarak avukat olarak görev yaptığı, 8'inin daha önce ihraç olan hakim-savcı adayı, birinin ihraç edilen icra müdürü ve birinin de aktif görevde bulunan hakim-savcı adayı olduğu belirtilen açıklamada, 114 şüpheli hakkında mahkemeden arama-el koyma kararı verilmesi, 12 şüpheli hakkında ise yurt dışı çıkış kayıtlarının bulunması veya adres tespitlerinin yapılamaması sebebiyle doğrudan yakalama kararı verilmesinin talep edildiği, kararlar doğrultusunda da haklarında gözaltı talimatı verildiği kaydedildi.

ŞU ANA KADAR 60 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklamada, 37 farklı ilde 114 şüpheli yönünden toplamda 137 adreste, saat 05.00'te eş zamanlı operasyon düzenlendiği, şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması işlemlerine İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından devam edildiği bilgisi verildi.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 60 şüphelinin yakalandığı öğrenildi. 

MUĞLA'DA DA PEŞ PEŞE BASKINLAR

Muğla'da FETÖ/PDY'nin yeni örgütlenmesine yönelik, 5 adrese yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünün çalışmalarında, FETÖ/PDY'nin kentte yeni bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edildi.

Çalışmalar kapsamında, şüphelilerin FETÖ/PDY terör örgütü Muğla yeni yapılanması içerisinde aktif olarak faaliyet yürüttükleri saptandı. 

Şüphelilerin, firari örgüt mensuplarının barınma ihtiyacını karşıladığı, örgüte müzahir olan ve maddi durumu iyi olmayanların örgütten kopmasını engellemek amacıyla yardımlarda bulunduğu belirlendi. Örgüt üyeleri ve hücre evlerinin tespit edilmesi üzerine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca 5 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı verildi. Bunun üzerine TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 adrese eş zamanlı operasyon başlatıldı. 

İSTANBUL/MUĞLA/AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.