1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Yeni Şafak yazarı Akif Emre hayatını kaybetti
Yeni Şafak yazarı Akif Emre hayatını kaybetti

Yeni Şafak yazarı Akif Emre hayatını kaybetti

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Akif Emre (60), kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

A+A-

Erzurum Güncel- Akif Emre'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı "Haberiyat.com" sitesi sahibi Yazı İşleri Müdürü Hamit Kardaş, Emre'nin Beşiktaş'taki ofisinde vefat ettiğini söyledi. Haber toplantısı için saat 10.30 Emre'nin odasına gittiği belirten Kardaş, "Odaya girdiğimde koltuğa yığılmıştı. Ambulansa haber verdik. 40 dakika boyunca müdahale etti. Ellerinden geleni yaptılar. Akif beyi kaybettik." dedi. 

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, köşe yazarı Akif Emre'nin ölüm haberini twitter'dan "Çok değerli yazarımız, sevdiğimiz abimiz Akif Emre, az önce kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. Çok üzgünüz" mesajıyla duyurdu. Akif Emre'nin 'Riyad'da bir Marvel filmi' başlıklı son yazısı bugün yayımlanmıştı.

AKİF EMRE KİMDİR?

60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Akif Emre, yayıncılık, gazetecilik ve televizyonculuk yaptı. Yayıncılığa Akabe yayınlarının İstanbul temsilciliğinde başladı. Bir dönem İnsan Yayınları'nın yayın yönetmenliğini yaptı.

Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Ardından Küre ve Klasik Yayınları'nın genel yayın yönetmenliğini yaptı. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Akif Emre, çok dilde yayın yapan bir haber portali olan Dünya Bülteni'nin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Osmanlı şehirleri (Saraybosna, Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2) ve Mimar Sinan (6 Bölüm) üzerine olanları başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.