1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. YKS sınavı ne zaman yapılacak?
YKS sınavı ne zaman yapılacak?

YKS sınavı ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından YÖK, YKS sınavının tarihiyle ilgili yeni bir açıklama yapılacağını duyurdu

A+A-

Erzurum Güncel- Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından YÖK, YKS sınavının tarihiyle ilgili yeni bir açıklama yapılacağını duyurdu. Peki YKS sınavı ne zaman yapılacak. Üniversite sınavı erkene mi alındı yoksa daha ileri bir tarihe mi ertelendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından erken seçim tarihinin YKS ile çakışması dikkat çekti. YÖK, YKS sınavının tarihiyle ilgili yeni bir açıklama yapılacağını duyurdu ki kısa bir sürede YÖK'ten beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada, YKS sınavının 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyuruldu.

ÖSYM'DE ACİL TOPLANTI

Yaklaşık 2.5 milyon kişinin girdiği üniversite sınavının tarihinin erken seçim nedeniyle değiştirilmesi bekleniyordu. ÖSYM acil olarak toplandı.

YÖK de Yüksek Öğretim Kurumları Sınavıyla erken seçim tarihinin çakışması nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacağı belirtildi.

YKS PROGRAMI

Üniversite sınavının bir sonraki haftaya alınması ile sınav programı şu şekilde değişmiş oldu. YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi 10.15'te başlayacak 135 dakika sürecek. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri ise 1 Temmuz Pazar günü gene 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Yabancı Dil puanı alması gereken adaylar ise 1 Temmuz Pazar günü öğleden sonra 15.41'te 120 dakikalık YKS 3. Oturum Yaban Dil Testi'ne girecekler.

Meral Akşener'den erken seçim açıklamasıMeral Akşener'den erken seçim açıklaması

Erdoğan'dan erken seçim açıklamasıErdoğan'dan erken seçim açıklaması

AK Parti'den erken seçim açıklamasıAK Parti'den erken seçim açıklaması

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.