1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. YPG ve ABD IŞİD'le anlaştı, bin terörist Suriye'ye geçti
YPG ve ABD IŞİD'le anlaştı, bin terörist Suriye'ye geçti

YPG ve ABD IŞİD'le anlaştı, bin terörist Suriye'ye geçti

Suriye'den gündemi sarsacak bir iddia geldi. Büyük yankı uyandıracak iddiaya göre, YPG (PKK bağlantılı PYD'nin askeri kolu) ve ABD, IŞİD'le anlaşmaya vararak, bin IŞİD'linin Suriye'ye geçmesine izin verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Suriye Enformasyonu'nun paylaştığı habere göre, "Yerel kaynakların yanı sıra muhtelif medya araçlarının aktardıkları bilgilere göre, Rakka’da ABD koalisyonu ve desteklediği ‘Demokratik Suriye Güçleri’ ile IŞİD arasında bir anlaşmanın sağlandığı iddia edildi.

Al Masdar News'te de yer alan haberde, anlaşma kapsamında çok sayıda IŞİD’li teröristin PKK bağlantılı YPG ağırlıklı Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) koruması altında Deyrezzor’a aktarıldıkları iddia edildi. Gelen bilgilere göre, IŞİD’e karşı savaştıkları iddia edilen ABD koalisyonu ve DSG’nin asıl amacı konusunda bir dizi soru işaretine dikkat çekildi.

ABD ve koalisyonu daha önce de Tabaka kentinin yanı sıra Mansura ve Kerame bölgelerinden IŞİD’li çok sayıda teröristi araç ve ekipmanlarıyla birlikte Suriye ordusu ile sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelere aktardığı bilgileri yayılmıştı.

Suriye Enformasyonu'nda yer alan haberde, ABD eski dışişleri bakanı Hillary Clinton; IŞİD’in, Ortadoğu ülkelerinin parçalanması için ABD tarafından yapılandırıldığını bizzat kendi diliyle itiraf ettiği iddia edilirken, Rusya Savunma Bakanlığı ABD güçleri, DSG ve IŞİD güçlerinin aynı bölgede barışçıl bir şekilde bulunduklarını kanıtlayan görüntüler yayınlamıştı.

 4 kardeşi ile birlikte IŞİD tarafından kaçırılan Ezidi kadın: 12 kez satıldım, defalarca tecavüze uğradım

 

 TSK'nın İdlib operasyonuna Suriye'den sert tepki: Derhal çekilin

 

 'Azrail' konuştu: Saldırıya geçeceğiz!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.