1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yurt genelinde FETÖ operasyonları sürüyor!
Yurt genelinde FETÖ operasyonları sürüyor!

Yurt genelinde FETÖ operasyonları sürüyor!

Yurt genelinde FETÖ operasyonları sürüyor!.. Çok sayıda gözaltı var!

A+A-

Erzurum Güncel- İşte 4 ilde yapılan operasyonların ayrıntıları...

4 İLDE FETÖ/PDY OPERASYONU: 25 GÖZALTI

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ merkezli 4 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda öğretmenlikten ihraç edilen 25 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme uygulaması olan 'ByLock' kullandıkları belirlenen ve meslekten ihraç edilen 31 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Mersin'de çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerinde arama da yapılan şüphelilerden 25'i gözaltına alındı. Şüpheliler, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, adreslerinde bulunamayan 6 öğretmenin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

AĞRI'DA BYLOCK'TAN 30 GÖZALTI

Servet ARSLAN / AĞRI, (DHA)Ağrı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 'ByLock' kullandıkları tespit edilen 30 kişi gözaltına alındı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 26 ilde belirlenen adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis aralarında 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü, komiser yardımcıları, polis memurları ve bir mühendisin bulunduğu 38 kişi gözaltına aldı. Sanıkların emniyetteki ifadeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

KARS’TA 1160 GÖZALTI

KARS,(DHA)-Kars’ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda bu güne kadar 1160 kişi gözaltına alınırken, 442 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 376 kişi adli kontrol, 335 kişi çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılırken, 7 kişinin de gözaltı süresinin devam etiği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.