1. HABERLER

  2. EGE

  3. Zamanında teslim edilmeyen evlerle ilgili çok önemli karar
Zamanında teslim edilmeyen evlerle ilgili çok önemli karar

Zamanında teslim edilmeyen evlerle ilgili çok önemli karar

Tüketici Mahkemesi, satın aldığı ev zamanında teslim edilmeyen tüm vatandaşları ilgilendiren önemli bir karar verdi: Müteahhit ve kredi veren banka, tüketicinin ödediği parayı faiziyle iade edecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Dumankaya İnşaat'tan 3 yıl önce aldığı ve teslim edilmeyen konut için, tüketicinin açtığı davada önemli bir karara imza atan mahkeme, dairenin alınması için kredi veren bankayı da sorumlu tuttu. Mahkeme, tüketicinin hem müteahhite hem bankaya ödediği paranın faizi ile iadesine karar verdi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, uluslararası bir şirkette CEO olarak çalışan Özge Göktekin, Dumanka İnşaat'ın İstanbul Esenyurt'taki projesinden daire almak için 29 Mart 2015'te sözleşme imzaladı. Göktekin, kendi cebinden  34 bin 250 lirayı peşinat bedeli olarak ödedi. Şirket ile konut projesi finansmanı anlaşması yapan bankadan da 105 bin 750 lira kredi çekti.

Göktekin, teslim tarihi 31 Ağustos 2017 olan daire için bankaya aylık ödemelerini düzenli yaparken, Dumankaya TMSF kontrolüne geçti. Bu süreçte projede ilerleme olmadığını gören Göktekin, sözleşmenin iptali ve paranı iadesi için dava açtı. Mahkeme de Göktekin'in müteahhitle bankaya ödediği 81.214 liranın yasal faiziyle iadesine hükmetti.

BENZER DURUMDA OLAN BİNLERCE KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR
Kararı değerlendiren Av. Şenol Saltık, "Tüketici Ma hkemesi kararında, darbe girişiminin ve inşaat sektöründeki yavaşlamanın mücbir sebep olamayacağı ve yüklenicinin taahhütleri yerine getirmek zorunda olduğuna hükmetti. Mahkeme, aksi takdirde tüketici tarafından ödenen bedelin tüketiciye iade etmek zorunda olduğa karar verdi. Bağlı kredi veren bankanın da iade yükümlülüğü konusunda, kredi tutarı kadar sorumluluğu olduğu mahkeme hüküm albna alındı. Karar benzer durumda olan binlerce kişiyi İlgilendiriyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.