1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Zorunlu BES TBMM gündeminde
Zorunlu BES TBMM gündeminde

Zorunlu BES TBMM gündeminde

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Bireysel Emeklilik Sistemi’nin zorunlu hale getirilmesini TBMM gündemine taşıdı. Koncuk, soru önergesinde BES’in zorunlu olmasının sebebini sordu.

A+A-

Erzurum Güncel- İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Soru önergesinde geçmiş dönemde uygulanan Bireysel Emeklilik Sistemi hatırlatılarak “1980’li yılların sonunda başlayıp 2000’li yılların başında tasfiye edilen bu fonlar karmaşık hesaplarla zarara dönüşmüştür. BESin üzerine bu kadar düşülmesi akla geçmiş dönemde yaşananları getirmektedir” denildi.

İsmail Koncuk tarafından TBMM’ye sunulan soru önergesinde şu sorular yer aldı:

Yeni sistemle zorunlu hale getirilen BES için zorunluluk, emekli olana kadar mı süreceği konusunda açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

Sistemde şu ana kadar toplanan rakam nedir? Yeni yapıyla birlikte öngördüğünüz rakam ne olacaktır?

1/1/2016 sonrası BES’e kaç kişi dahil olmuştur? Yararlanmaya başladıktan sonra sistemden çıkan kaç kişi bulunmaktadır?

Bakanlık olarak etkin ve sağlıklı bir tasarruf sistemine işaret ederken “devletten başlayarak bireye kadar her alanda tasarrufları önceliklendirmemiz gerektiğine inanıyoruz” dediniz, halkın tasarruf yapacak durumda olmadığını ne zaman açıklayacaksınız?

Devletten başlayarak bireye kadar her alanda tasarrufları önceliklendirmeniz gerektiğine inanıyorsanız satın alma yerine neden araç kiralama yöntemini tercih ediyorsunuz? Hükümetin yapması gereken tasarrufu neden vatandaşın sırtına yüklüyorsunuz?

bes1.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.