4 milyon kişiye af!

18 yaşını doldurup, çalışmayan ve öğrenci olmayan herkesi kapsayan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına af geliyor. TAKVİM |

Erzurum Güncel- önümüzdeki ay Torba Yasa Tasarısı'na konulacak düzenleme ile borçlu olduğu için sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaş, borcundan kurtulacak. Devlet borçların tamamını silecek. 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile 18 yaşını dolduran, öğrenci olmayan ve sosyal güvence kapsamına girmeyen herkese, gelir durumuna göre prim ödeyerek sağlık hizmetinden yararlanma şartı getirildi. Yasal düzenleme ile tam 12.5 milyon kişi GSS kapsamına girdi. Bunların 8 milyonunun primleri devlet tarafından ödeniyor. 4 milyon kişinin ise prim ödemesi yapmadığı tahmin ediliyor.

çALIŞMA BAŞLATILDI

Primlerini ödemeyen vatandaş, hastaneye gittiğinde durumu fark etti. GSS primlerinden yaklaşık 8.5 milyar lira toplaması gereken SGK'nın kasasına, 300 milyon lira girdi. Bunun üzerine başlatılan af çalışmasında sona gelindi. Böylece devlet 8 milyar lira alacağını bir kalemde silecek.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İçİN TIKLAYINIZ

 

Muğla Haberleri

Büyükşehir, Toptancı Hal Bölgesi’nde Yolları Yeniliyor
Kabotaj Bayramı’nda Spor ve Eğitime Yeni Nefes
Amatör Sporun Gücüne Büyükşehir Desteği
Başkan Aras’tan Yüzüncü Yılında Kabotaj Bayramı Mesajı
Başkan Aras UCLG-MEWA Genel Kurulu’nda Muğla’yı Temsil Etti