81 İlde Dev "Gıda Güvenliği-1" Operasyonu

81 İlde Dev "Gıda Güvenliği-1" Operasyonu: 61 Milyon Liralık Sahte Ürün Ele Geçirildi

Gazete Güncel- Halk sağlığını hiçe sayarak piyasaya taklit ve tağşiş ürün süren fırsatçılara yönelik 81 ilde eş zamanlı "Gıda Güvenliği-1" operasyonları gerçekleştirildi. Emniyet ve Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin koordinasyonunda düzenlenen dev baskınlarda, milyonlarca liralık sahte ürün ele geçirilirken onlarca kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bin 908 Adrese Eş Zamanlı Baskın

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Güvenlik Daire Başkanlığı Fikri Mülkiyet Suçları Merkez Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyon, 81 il genelinde sahaya yansıtıldı. İl Emniyet Müdürlükleri Güvenlik Şube ekipleri ile Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerinden toplam 3 bin 50 personelin görev aldığı operasyonda, önceden belirlenen bin 908 adrese eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.

Milyonlarca Liralık Vurgun Engellendi

Denetim ve aramalarda; piyasa değeri yaklaşık 61 milyon TL olduğu belirlenen çok miktarda sahte, taklit ve tağşiş edilmiş gıda, içecek ile takviye edici ürün ele geçirildi. Ayrıca bu ürünlerin üretiminde, dolumunda, etiketlenmesinde ve ambalajlanmasında kullanılan çok sayıda teknik materyale de el konuldu.

73 Şüpheliye Adli İşlem, 12 Milyon TL Ceza

Operasyon kapsamında halk sağlığını tehlikeye atan 73 şüpheli hakkında doğrudan adli işlem başlatıldı. Mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen işletmelere ise toplam 12 milyon 120 bin 200 TL idari para cezası kesildi.

Yetkililer, vatandaşların sağlığıyla oynayan sahte ve hileli gıda üreticilerine yönelik saha denetimlerinin ve operasyonların kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Yaşam Haberleri

Uzmanından Normal Doğum Uyarısı: Erzurum Şehir Hastanesi’nde Anne Dostu Yaklaşım