Abbas Güçlü: "Hani dershaneler kapanmıştı?"

Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, 'Sınav köleleri!' başlıklı yazısında, AKP iktidarının eğitim politikalarını eleştirdi.

Erzurum Güncel- Hani dershaneler kapanmıştı?" diyen Güçlü, "Hani çocuklar çocukluğunu, gençler gençliğini yaşayacaktı? Hani eğitim okulda olurdu? Elimizde olsa, sınavlara daha iyi hazırlanalım diye, haftaya fazladan bir iki gün daha ekleyeceğiz! Lise ya da üniversiteye giriş fark etmiyor" ifadelerini kullandı.

Güçlü'nün yazısından ilgili kısım şu şöyle:

"Lise son sınıf öğrencileri okulu bırakıp, açık liseye geçiyor ve haftanın 7 günü dershaneye gidiyor!

Hani sınav odaklı eğitime son verilmişti?

Hani dershaneler kapanmıştı?

Hani çocuklar çocukluğunu, gençler gençliğini yaşayacaktı?

Hani eğitim okulda olurdu? Elimizde olsa, sınavlara daha iyi hazırlanalım diye, haftaya fazladan bir iki gün daha ekleyeceğiz! Lise ya da üniversiteye giriş fark etmiyor.

Ne çocuk çocukluğunu yaşıyor ne de genç gençliğini.

Onlarla birlikte veliler de perişan! Peki, bunca fedakârlığın ödülü ne?

Hayal kırıklıkları, boşa geçen yıllar ve işsizlik!..

Bunun adı, ne bilmiyorum ama kesinlikle eğitim değil!"

Bodrum Haberleri

Bodrum’da Kent Estetiği ve Bakım Çalışmaları
Başkan Mandalinci Saha Ziyaretlerine Devam Ediyor
Çağrı Merkezi ve Saha Çözüm Ekipleri 2025 Yılında Binlerce Kişiye Ulaştı
2025 Yılının Son Muhtarlar Toplantısı Gerçekleşti
Bodrum’da Halk Sağlığı İçin Sıkı Denetim