AK Partili Çelik'ten şiirli 'kader' tepkisi

AKP'li eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 41 madencinin ölümünün ardından yapılan 'kader' açıklamasına Mehmet Akif Ersoy'un bir şiiri ile karşılık vererek tepkisini gösterdi.

Erzurum Güncel- AKP'li eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 41 madencinin ölümünün ardından yapılan 'kader' açıklamasına Mehmet Akif Ersoy'un bir şiiri ile karşılık vererek tepkisini gösterdi.

AKP'li Çelik "Bizim kader anlayışımız, Emeviler’in 'Cebriyeci' kader anlayışını andırıyor" notuyla Mehmet Akif Ersoy'un bir şiirini paylaştı.

Çelik, Mehmet Akif Ersoy'un “'Kadermiş' Öyle mi? Haşa, bu söz değil doğru; Belanı istedin, Allah da verdi... Doğrusu bu" dizelerini, "Bizim kader anlayışımız ne yazık ki, daha çok Emeviler’in “Cebriyeci” kader anlayışını andırıyor" ifadeleriyle paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'da maden ocağındaki patlama hayatını kaybeden 41 işçi ile ilgili açıklamasında "Birileri dalgasını geçebilir ama önemli değil biz kader planına inanmış insanlarız" demişti.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, isim vermedi ancak içinde bolca 'kader' kelimesi geçen bir tweet paylaştı.

Çelik sosyal medya hesabından Mehmet Akif Ersoy'un şiirini paylaşarak şunları yazdı:

"Önce, en ince detayına kadar tedbir, sonra tevekkül ve takdire teslimiyet… Bizim kader anlayışımız ne yazık ki, daha çok Emeviler’in "Cebriyeci” kader anlayışını andırıyor. Çarpık kader anlayışına Mehmet Akif’in diyecekleri var:

Siyaset Haberleri

Bahçeli'nin “Selam söyleyin” sözünün perde arkası! Adres Demirtaş değil Öcalan'mış
Fatma Betül Sayan Kaya'nın koltuğuna oturdu! İlk sözleri dikkat çekti
Fon soruşturmasında bakan yardımcısının damadı İskender Balcı'nın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı
Can Atalay'dan 24 Saatlik Açlık Grevi Kararı