Asgari ücretten damga ve gelir vergisini kaldıran teklif TBMM'ye sunuldu

Asgari ücretten damga ve gelir vergisini kaldıran teklif TBMM Başkanlığına sunuldu.

Erzurum Güncel- 13 maddelik Gelir Vergisi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve 95 AK Parti milletvekilinin imzasıyla TBMM'ye sunuldu.

Teklifle asgari ücret üzerinden damga ve gelir vergisi kaldırılıyor. Enerji üretimini teşvik etmek amacıyla meskenlerin çatı veya cephesine kurulan güneş enerjisi santrallerinin kurulu gücü 10 kW'den 20 kw'ye çıkartılıyor. Katma Değer Vergisi ile ilgili değişiklikler öngörülüyor.

Teklifle, özel bütçeli idareler ile düzenleyici ve denetleyici kurumlarda gelir fazlası ilgili idare bütçelerine eklenebilecek. Türkiye'de yerleşik sigorta şirketleri tarafından düzenlenen kefaret senetleri güvenli elektronik imzayla düzenlenebilecek.

Siyaset Haberleri

Ankara kulislerini hareketlendirecek iddia! Kabine ve kongre değişikliği bekleniyor
Son ankette Özgür Özel'e kötü haber! 14 puan birden kaybetti
Bahçeli ateşi yaktı, son kararı TBMM verecek! İşte il olmaya aday 19 ilçe
Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali vermişti! İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan rakam
DEM Parti'den kritik karar! İBB el değiştirebilir