Gazete Güncel- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, babası Hasan Özdemir’in 830 milyon liralık usulsüz bir fon işlemi gerçekleştirdiği yönündeki iddiaların ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ve sosyal medya hesabında çok sert açıklamalarda bulundu. YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin gündeme getirdiği iddiaları "baştan sona yalan ve iftira" olarak nitelendiren Göktaş, iddiaların sadece bir isim benzerliğinden kaynaklandığını vurgulayarak istifa resti çekti.
"İsim Benzerliğiyle Ailemi Hedef Aldılar"
TBMM'de konuya dair konuşan ve yazılı bir açıklama da yayımlayan Bakan Göktaş, iddia edilen işlemin babasıyla hiçbir ilgisi bulunmadığını söyledi. Kimlik bilgilerindeki uyuşmazlığa dikkat çeken Bakan, şu ifadeleri kullandı:
"Bahsettikleri işlemin sahibi olan şahsın T.C. kimlik numarası ***92 ile biterken babamınki ****18 ile bitmektedir. İsim benzerliğini kullanıp şahsımın ve ailemin iftira kampanyalarına bilinçli olarak alet edilmesine asla müsamaha göstermeyeceğim. Hiçbir aile üyemizin söz konusu fonlarda tek bir kuruş dahi işlemi ya da kayıtlı hesabı yoktur."
Özlale'ye İstifa Çağrısı: "Eğer İnsansa Ne Yapacağını Bilir"
İddiaları ortaya atan YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale'ye yönelik sert eleştirilerde bulunan Göktaş, Meclis kürsüsünden "Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi, yalan ve iftira makinesi değildir" diye seslendi. Özlale'yi sert bir dille istifaya davet eden Bakan, "Kendisi de eğer insansa ne yapacağını bilir, görevini bıraksın" diyerek tepkisini dile getirdi.
"İspatlasınlar, Görevimi Derhal Bırakacağım"
Karalama kampanyasına karşı meydan okuyan Bakan Göktaş, iddiaların kanıtlanması halinde koltuğunu bırakacağını söyledi:
"Bu iftirayı ortaya atanlardan derhal ve gecikmeksizin iddialarını ispatlamalarını bekliyorum. En ufak bir ispatta görevimden istifa edeceğimi peşinen beyan ediyorum. Peki, bu iddiaların yalan ve iftira olduğu ortaya çıktığında siz de görevlerinizi bırakacak mısınız? Ben bu sözümün arkasındayım. Bu iftirayı atanlardan da aynı onurlu duruşu bekliyorum!"
Göktaş, asılsız iddialarla kendisini ve ailesini hedef alan tüm sorumlular hakkında adalet önünde hesap sormak adına hukuki süreçleri başlattığını ve davanın sonuna kadar takipçisi olacağını belirtti.