Bakan Çiftçi'den milyonları ilgilendiren açıklama

Bakan Çiftçi'den Fon Mağdurlarına Müjde: Yasal Düzenleme Haftaya Geliyor, Kaynak Haksız Kazançlardan Karşılanacak!

Gazete Güncel- İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Konya'da özel bir televizyon kanalı yayınında, fon soruşturması kapsamında mağduriyet yaşayan vatandaşların zararlarının karşılanmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Çiftçi, mağdurlara yapılacak ödemelerin devlet bütçesinden değil, haksız kazanç elde eden kişilerden sağlanacak kaynaklardan karşılanacağını açıkladı. Ayrıca, Bakan Çiftçi, okullarda yaşanan olayların ardından eğitim ortamlarının güvenliğine yönelik yürütülecek çalışmalara da değindi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, kamuoyunun yakından takip ettiği fon soruşturmasıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Mağduriyetlerin giderilmesi için yasal düzenleme sinyali veren Bakan Çiftçi, zararların devlet bütçesinden değil, süreçten haksız kazanç sağlayanlardan tahsil edilecek kaynaklarla ödeneceğini duyurdu.

Konya'da yayın yapan KON TV canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, gündemi sarsan fon soruşturmasına dair merak edilen detayları ve yürütülen çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Fon dolandırıcılığı nedeniyle birikimlerini kaybeden binlerce vatandaşın mağduriyetini gidermek adına kapsamlı bir yol haritası çizildiğini belirten Çiftçi, konuya ilişkin yasa teklifinin çok yakında hayata geçirileceğini açıkladı.

Somut Adım Önümüzdeki Hafta Atılıyor

Mağdurların zararlarının tazmin edilmesi yönünde yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini vurgulayan Bakan Çiftçi, yasal düzenlemenin takvimine dikkat çekti. Önümüzdeki hafta itibarıyla somut bir adımın atılacağını ifade eden Çiftçi, atılacak bu yasal adımla sürecin kurumsal ve hukuki bir zemine oturtulacağını belirtti.

"Hazine ve Bütçeden Tek Kuruş Çıkmayacak"

Kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri olan geri ödemelerin kaynağına da açıklık getiren Bakan Çiftçi, devlet hazinesine ve bütçeye herhangi bir yük getirilmeyeceğinin altını çizdi. Ödemelerin tamamen operasyonlar sonucu ele geçirilen yasa dışı gelirlerden karşılanacağını vurgulayan Çiftçi, şu ifadeleri kullandı:

"Devletin hazinesinden, bütçeden kesinlikle bu konuyla ilgili herhangi bir para ödenmeyecek. Haksız kazanç sağlayanlardan elde edilen paralarla, oradan gelir elde etmiş kişilerden alınmış fonla mağdur olan kişilerin paraları ödenmiş olacak."

Haksız Kazanç Sağlayanların Mal Varlıkları Mağdurlara Aktarılacak

Yapılacak yeni düzenleme ile birlikte, yasa dışı fon zincirinde haksız kazanç ve komisyon elde ettiği tespit edilen şahıslardan el konulan varlıkların özel bir havuzda toplanması öngörülüyor. Böylece hem adaletin tecelli etmesi hem de devletin kasasına dokunulmadan mağdur vatandaşların maddi kayıplarının telafi edilmesi hedefleniyor. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine taşınması beklenen yasa teklifinin ayrıntıları kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor.

Sabah/ Güncel

Gündem Haberleri

187 milyarlık fon vurgununda hesap zamanı! Ünlü isim de listede
Başörtüsü tartışmaları sürerken Azerbaycan devlet televizyonu ateşe benzin döktü
Azerbaycan'ı karıştıran başörtüsü yasağı! Öğrenciler sessiz kalmadı