Bakan Memişoğlu Kongre binasında

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Erzurum’da sağlık yatırımları ve koruyucu hekimlik uygulamalarını masaya yatırmak üzere kente geldi. Bakan Memişoğlu, gündemdeki Kongre binasınıda ziyaret ett.

Gazete Güncel- Erzurum Kongre Binası, 6 Ocak’ta depreme dayanıksız ve ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle geçici süreyle ziyarete kapatılmış, binanın yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin iddialar kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığından kente gelen teknik ekibin geçtiğimiz günlerde yaptığı inceleme sonucunda, tarihi yapının yıkılmayarak güçlendirme çalışmasıyla korunmasına karar verilmişti.

Halen ziyarete kapalı olan Kongre Binası, bugün dikkat çeken bir ziyaretle yeniden gündeme geldi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve Mehmet Emin Öz, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ve İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir ile birlikte Kongre Binasına girdi.
Protokol üyeleri, depreme dayanıksız ve ağır hasarlı olduğu yönünde rapor bulunan binada kamuoyuna poz verdi.

Pusula

Erzurum Haberleri