Bu pazar seçim olsa

ORC araştırma şirketinin son anketine göre, bu pazar günü seçim olsa AK Parti oylarını yüzde 43.9’a yükseltiyor. HDP ise 3 puan birden düşerek baraj korkusu yaşıyor.



Erzurum Güncel- ORC araştırma şirketinin son anketine göre, bu pazar günü seçim olsa AK Parti oylarını yüzde 43.9’a yükseltiyor. HDP ise 3 puan birden düşerek baraj korkusu yaşıyor.

ORC’nin Temmuz ayında gerçekleştirdiği ankette vatandaşlara, "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu yöneltildi. Ankette AK Parti yüzde 43.9, CHP yüzde 27, MHP ise yüzde 15.5 oy aldı. Emanet oylarla barajı aşan HDP ise 3 puanlık kayıpla yüzde 10.9’a geriledi.

Ankete göre, seçmenin yüzde 72’si erken seçim, yüzde 78’i de yeni anayasa istiyor. Katılımcılara "Türkiye’de yeni bir siyasi partiye ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz’ sorusu da yöneltildi. Soruya ’Hayır’ yanıtını verenlerin oranı yüzde 92.5 çıktı.

Siyaset Haberleri

Trump'tan Ankara'da sıra dışı önlem
Trump'ın otelinin karşısında Filistin bayrağı! Gören bir daha baktı
Özgür Özel, Deniz Göktaş'la ne konuştuğunu anlattı
MHP Aziziye İlçe Kongresi gerçekleşti, Lokman Acar yeniden Başkan seçildi!
CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker partisinden istifa etti