Bülent Arınç'ın ardından AK Partide bir isim daha kral çıplak dedi

AK Parti’nin kurucularından olan Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Bülent Arınç'ın 'kral çıplak' sözlerine destek verdi.

Erzurum Güncel- AK Parti kurucularından olan eski Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, AKP’nin "şapkasını önüne alıp düşünmesi" gerektiğini söyledi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan AKP’li Hüseyin Çelik, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir" sözlerini değerlendirdi ve destek verdi.

KRAL ÇIPLAK DEMEKSE EYVALLAH KIRAL ÇIPLAK

Çelik, "Türkiye’de hayat pahalılığı var. Ben iktidar mensubu olduğum için, 'Yok canım her şey güllük gülistanlık, ne hayat pahalılığı' dersem ben saygınlığımı kaybederim. 'Hayat pahalılığı var, enflasyon yüksektir' demek eğer 'kral çıplak' demekse, eyvallah kral çıplak. Eğer Türkiye’de hukuksuzluklar, adaletsizlikler varsa bunları dile getirmek 'kral çıplak' demekse kral çıplak. Sayın Arınç’ın kastettiği bu. Türkiye’de bütün siyaset şahısların etrafında yapılır. Bugün de siyasetin ve muhalefetin Sayın Erdoğan’ın etrafında dönmesini doğru bulmuyorum. Sayın Erdoğan bir fanidir ya. Bence ilkeler üzerinden, prensipler üzerinden siyaset yapılması gerekiyor. İşi sadece şahıslar üzerinden ele almak çok doğru sonuçlara bizi götürmez" ifadesini kullandı.

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ

Ankara’da Türk Demokrasi Vakfı tarafından organize edilen toplantıda AKP'ye sert çıkan TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’ın, “Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil. Bağırmanın zamanıdır, 'kral çıplak' demenin vaktidir…” sözleri dikkat çekmiş ve tepki toplamıştı.

Öte yandan Erdoğan’ın eski doktoru ve AKP eski Milletvekili Turan Çömez, “Ah Bülent Bey ah!, Ne olurdu bunları Meclis başkanıyken söyleseydin. Zamanında konuşan, eleştiren bizlere, darağaçları kurulurken susmasaydın. Söylediklerin doğru. Doğru da, çok geç kalmadın mı?” diyerek destek çıkmıştı.

Siyaset Haberleri

Ankara kulislerini hareketlendirecek iddia! Kabine ve kongre değişikliği bekleniyor
Son ankette Özgür Özel'e kötü haber! 14 puan birden kaybetti
Bahçeli ateşi yaktı, son kararı TBMM verecek! İşte il olmaya aday 19 ilçe
Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali vermişti! İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan rakam
DEM Parti'den kritik karar! İBB el değiştirebilir