Cağ kebabı ile rekor kıracaklar

KEDFE, Erzurum’u anlatacağı hemşeri günlerinde Guinnes Rekorlar kitabına girmesi için dünyanın en büyük cağ kebabını yapacak

Erzurum Güncel- Ayşe AYDIN - Kocaeli Erzurumlular Federasyonu 11 Nisan Perşembe günü İnterteks Fuar Alanı’nda düzenleyecekleri Erzurum tanıtım günleri için basın mensupları ile Körfez Kirazlıyalı D100 Karayolu üzerinde yeni yapılan federasyon binasında bir araya geldi. Kahvaltıya KEDFE Başkanı Tekin Dursun ve yönetimi katıldı.
PALANDÖKEN’DEN KARTEPE’YE 
Programın içeriğiyle ilgili bilgi veren Başkan Tekin Dursun, programa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum ilçe belediye başkanları, kaymakamları, ilimizin milletvekilleri, belediye başkanları, dernek ve STK yöneticileri ve Erzurumlu vatandaşlar katılacağını söyledi. Palandöken’den Kartepe’ye sloganı ile düzenlenecek programda Erzurum’u A’dan Z’ye tanıtacak görseller ve değerler bulunacak. Federasyon tanıtım günleri komisyonu, vatandaşları Yürüyüş Yolu’nda davul ve zurna çalarak tanıtım günlerine davet edecek.
DURSUN, ‘HEMŞEHRİLER KAYNAŞACAK’
Kocaeli Erzurum Dernekleri Başkanı Tekin Dursun, kahvaltı sonrası konuşarak “Erzurum’un nimetlerinden Kocaeli halkının faydalanması damak tatlarını alması için gurbetteki Erzurumlu hemşehrlerimizintanışması kaynaşması, çevre illerinden Kocaeli’de bir araya gelip hasret gidermek. Kadim şehrimiz Erzurum’un sanayi şehri Kocaeli ile bütünleşmesi ve bir araya gelmesi için bu programı düzenleyeceğiz. Programımıza Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve federasyonumuzun ortaklaşa yaptığı bir etkinlik. Bu yıl ikincisi düzenlenecek” dedi.
ÇETİNKAYA, ‘EN BÜYÜK CAĞ KEBABINI YAPACAĞIZ’
Başkan Dursun’un ardından söz alan Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çetinkaya, etkinliğin ayrıntılarıyla ilgili bilgi vererek “Kocaeli’de Erzurum günü yapacağı ama bu sıradan bir hemşehri günü olmayacak. Erzurum cağ kebabından ibaret değil. Erzurum’un örfü, adeti, geleneği, göreneğinin anlatılacağı etkinlikler olacak. Her bir güne ayrı bir konseptve tema belirledik. Ata sporumuz olan ve hala Erzurum’da oynanan cirit gösterisi yapacağız. Orada bir rekor denemesi yapacağız. Dünyada yapılan cağ kebabının en büyüğünü orada yapacağız” diye konuştu. 
‘100. YIL ÖDÜLLERİ VERİLECEK’
Sözlerini sürdüren Çetinkaya, “Milli mücadelenin ve Erzurum Kongres’nin yüzüncü yılı olması hasebiyle Erzurum kongresini anlatan bir etkinlik de planladık. Milli mücadelenin 100. Yılında 100. Yıl ödülleri vereceğiz. Sarıkaşmış şehitlerini de anmadan geçmeyeceğiz. 2023 kültür başkentinin Erzurum olsun amacıyla Bir Milyon imza toplayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize ileteceğiz. 500 yıldır aralıksız yapılan Aralık ayında hatimlerin okunmasıyla başlayan bir hatim geleneğimiz var. Bu sene de 5 Bin hatim okundu. Bin bir hatim geleneği ve Ali Baba geleneği yapacağız. Dursun Ali Erzincanlı da gelecek” dedi.
‘KONSERDEN İBARET OLMAYACAK’
Etkinliğimizin ikinci gününde ülkemiz için önemli olan Aşıklı geleneğiyle ilgili etkinlikte yapacağız. Birçok aşık sahne alacak. Emrah ve summani türkülerini Özcan Türe okuyacak. Yayla türkülerini ise Oktay Parlar, Bilal Tavlak sahne alacak. Erzurum fasıl ekibi olacak. Aysun Gültekin konser verecek. Ardından kendini anlatan şehir60kişilik ekip sahne şov yapacak. Türkü söyler Türkler adıyla Mustafa Yıldızdoğan da sahne alacak. Etkinliğimiz sadece konser ve tiyatrolardan ibaret değil” ifadelerini kullandı.
‘ERZURUM’U YAŞAYACAĞIZ’
Sözlerini sürdüren Başkan Yardımcısı Çetinkaya, “Erzurum’un kültürünü anlatan birçok etkinlik de olacak. Geçmişimizi anlatan yöresel ve kültürel değerlerimiz olacak. Faytonlar, öküz arabası getireceğiz. Kış sporlarına vurgu yapmak için bir körling alanı yapacağız. Çok yoğun ve çok güçlü bir program hazırladık. Tüm Erzurumluları programımıza bekliyoruz. 10 farklı kategoride 100 yıl ödülleri vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Öte yandan 2 Milyon TL’ye malolan Körfez’deki federasyon binasının açılışı da 11 Nisan’da yapılacak.

Çağdaş Kocaeli

Erzurum Haberleri

ETÜ'de beyaz önlük giyme töreni
Erzurum'da Çakmak ve Bedir'den iş birliği protokolü
Erzurum'da Tıp öğrencileri ile buluştu