Cem Küçük Erdoğan'ın gerçek niyetini açıkladı

"Benim adaylık gibi bir derdim yok" sözlerinin ardından iktidara yakı gazeteci Cem Küçük Erdoğan'ın gerçek niyetini açıkladı. Erdoğan'ın adaylığının her koşulda gerçekleşeceğini anlatan Küçük'ün sözlerinde DEM Parti detayı dikkat çekti.

Gazete Güncel- 'Yeni anayasa' tartışmaları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yeni anayasayı kendimiz için değil, ülkemiz için istiyoruz. Benim tekrar seçilme veya tekrar aday olma gibi bir derdim yok. DEM’in de yeni dönemde farkını ortaya koyması hayırlı olacaktır" dedi.

Erdoğan'ın Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi dönüşündeki o sözlerinin ardından iktidara yakın gazeteci Cem Küçük, DEM mesajını anlattı.

CEM KÜÇÜK ERDOĞAN'IN GERÇEK NİYETİNİ AÇIKLADI

Cem Küçük, dün katıldığı canlı yayında Erdoğan'ın adaylık açıklamaları üzerine çarpıcı bir iddiada bulundu. Küçük, “Erdoğan'ın yine aday olacağını düşünüyorum. DEM Parti'nin bunun önünü açacağını düşünüyorum Anayasa yazılmazsa da DEM Parti desteğini verecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının daha önce iki defa aday olup seçildiği ve Anayasa m.101/2’nin ikinci cümlesinde yer alan “Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.” hükmü ve bu hükümde yer alan “en fazla iki defa” ibaresi sebebiyle yeniden aday olma durumu tartışmaları beraberinde getirdi.

Erdoğan'ın adaylığına dair iktidarın nasıl bir hamle yapacağına dair ihtimaller konuşulurken başlayan yeni anayasa tartışılırken İmralı sürecinde kurulan yakınlıklar dikkat çekti. Herkesin gözü, yeni anayasa için mecliste yeterli çoğunluğu yakalaması gereken Cumhur'un DEM ile ilişkisine çevrildi. “Bu seçim benim için bir final. Bu seçim yasaların verdiği yetkiyle katıldığım son seçimim” diyen Erdoğan'ın adaylığı için masadaki bir diğer senaryo ise erken seçim.

DEM PARTİ DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan’ın adaylık yolunu açacak siyasi partiyi duyuran Cem Küçük, DEM Parti'nin ismini doğrudan verdi.

Erdoğan'ın yine aday olacağını düşündüğünü ifade eden Küçük şunları söyledi:

"DEM Parti'nin bunun önünü açacağını düşünüyorum Anayasa yazılmazsa da DEM Parti desteğini verecektir. PKK silah bırakmasa da DEM Parti destek verecektir. Genel hava silah bırakacağı yönünde... DEM Parti ile artık hükümet arasında bir yakınlık kuruldu. MHP ile DEM Parti arasında daha büyük yakınlık var. Bu süreç devam eder ve ben Erdoğan'ın aday olacağını düşünüyorum.”

Kaynak:Halk TV

Güncel Medya Haberleri