Cemaat'in binasını boşaltıyor

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) Eyüp’teki Kültürlerarası Diyalog Merkezi, son dakika polis tarafından boşaltılıyor.

Erzurum Güncel- Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) Eyüp’teki Kültürlerarası Diyalog Merkezi, son dakika polis tarafından boşaltılıyor.

Sabah saatlerinde Düğmeciler Caddesi Kara Süleyman Tekke Sokak Numara 7’de bulanan Kültürlerarası Diyalog Merkezi’ne gelen polisler, binanın boşaltılmasını istedi. Bina çevresinde yoğun önlem alan polis, eşyaları çıkarmaya başladı. Vakıf yetkilileri karara tepki gösterdi.

DGP Genel Başkanı İdris Bal da olay yerine gelerek, boşaltma işlemine tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yetkililer tahliye işlemini başlattı. Bina çevresinde yoğun önlem alan polis, eşyaları çıkarmaya başladı. Vakıf yetkilileri karara tepki gösterdi.

BİR AYLIK SüRE VERİLMESİ GEREKİYORDU İDDİASI

Zaman gazetesinde yer alan habere göre, GYV yöneticilerinde Recep Usta, yaşananların hukuksuz olduğunu söyledi. Usta, "Bizim Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile GYV arasında protokolde şöyle ifade bulunuyor. Diyor ki, Bizim Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün teknik elemanları gelir, incelemelerde bulunur, şayet projeye aykırılıklar var ise, projede tahribatlar var ise 1 aylık bir süre verir. O bir aylık süre içerisinde o eksiklikler yerine getirilmez ise 1 haftalık zaman diliminde tahliyesi istenir. Maalesef bize hiç bir süre verilmedi. Biz sadece burada ki yapılmış olan, onların yapılmış dediği eksiklikleri Cumhuriyet Başsavcılığına duyurulan suçtan sonra öğrendik. Bize normalde tebliğ edilmesi gerekirdi. Ve 1 aylık bir süre verilmesi gerekirdi. Geçen hafta Eyüp Karakolu'ndan polis memuru bize geldi ve 1 hafta içerisinde tahliye etmemiz gerektiğini söyledi" dedi.

İDRİS BAL: AHLAK DIŞI, ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

DGP Genel Başkanı İdris Bal da olay yerine gelerek, boşaltma işlemine tepki gösterdi. Bal "Bu ahlak dışıdır. Bunları yapanları Allah'a havale ediyorum. Ben de vatandaşın huzurunda şahit olarak buradayım" dedi.

Zaman

Güncel Medya Haberleri

'Ankara'dan edindiğim izlenim' deyip asgari ücreti küsuratına kadar söyledi
O spikerden grup seks itirafı! Mehmet Akif Ersoy'u uyuşturucu ile de suçladı
'Mehmet Akif Ersoy'la fotoğrafları var' iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü!
Habertürk Emekçileri hesabının 3 Ekim paylaşımları
Eski Habertürk spikeri Nur Köşker’den 'Mehmet Akif Ersoy’ iddiaları