CHP, infaz düzenlemesini AYM'ye götürüyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen infaz düzenlemesini, parti olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıkladı.

Erzurum Güncel- İnfaz düzenlemesi, dün gece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçti.

AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen düzenlemeye, CHP 'hayır' dedi. Muhalefet partisi bununla da kalmadı ve yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya karar verdi.

Kararı da CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, açıkladı.

"YAŞAM HAKKIYLA İLGİLİYDİ"

TBMM'de basın toplantısı yapan Öztoç, "Biz bu infaz yasasının yaşam hakkıyla ilgili olduğunu söyledik. Ancak iktidar, içinde kadın cinayetlerinin, uyuşturucunun ve çocuk tacizinin de olduğu bir taslağı önümüze koydu.

"VEBALİ BÜYÜK OLUR"

Düşünce suçları ile ilgili insanlar içeride yatarken, gazeteciler görevlerini yaptılar diye tutuklanırken, akademisyenler hapiste bulunurken, biz eğer hırsızları, gaspçıları, dolandırıcıları, banka soyanları, adam bıçaklayanları, insanları sakat bırakanları, intikam suçu işleyenleri, zimmetine para geçirenleri, tefecileri, fuhuş yaptıranları çıkarmaya kalkarsak, bunun vebali büyük olur dedik." diye konuştu.

"Bu yasa adalet kavramına aykırıdır." diyen Öztoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararıyla AYM'ye gideceklerini aktardı.

Siyaset Haberleri

Bahçeli'nin “Selam söyleyin” sözünün perde arkası! Adres Demirtaş değil Öcalan'mış
Fatma Betül Sayan Kaya'nın koltuğuna oturdu! İlk sözleri dikkat çekti
Fon soruşturmasında bakan yardımcısının damadı İskender Balcı'nın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı
Can Atalay'dan 24 Saatlik Açlık Grevi Kararı