Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti grubuyla tokalaştı

Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından DEM Parti grubuyla tokalaştı. MHP grubuyla da tokalaşan Erdoğan'a, Devlet Bahçeli tarafından kırmızı ve beyaz gül takdim edildi.

Gazete Güncel- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, yeni yasama yılının açılışı kapsamında hareketli ve dikkat çekici anlara sahne oldu. Genel Kurul kürsüsünden milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının tamamlanmasının ardından Meclis sıralarını selamlayarak çeşitli siyasi parti temsilcileriyle doğrudan temas kurdu.

DEM Parti Sıralarıyla Tokalaşma

Erdoğan, konuşmasını bitirdikten sonra salondan ayrılmadan önce muhalefet sıralarına yöneldi. Genel Kurul salonunda bulunan DEM Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) grubunun bulunduğu bölüme geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada milletvekilleri ve parti yöneticileriyle el sıkışarak bir süre selamlaştı. Yeni yasama döneminin başlangıcında gerçekleşen bu temas, Meclis kulislerinde ve Genel Kurul salonunda en çok konuşulan anlardan biri oldu.

Devlet Bahçeli’den Kırmızı ve Beyaz Gül Takdimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubuna yöneldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP milletvekilleriyle bir araya gelen Erdoğan’a, Bahçeli tarafından anlamlı bir jest yapıldı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kırmızı ve beyaz güller takdim etti. İkili bir süre ayakta sohbet ederek yeni yasama yılının Meclis ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yeni dönemin ilk gününde Genel Kurul'da yaşanan bu görüntüler; partiler arası diyalog zemini, Meclis içindeki nezaket atmosferi ve yeni dönemin siyasi iklimine dair önemli mesajlar barındıran kritik enstantaneler olarak kayıtlara geçti.

Siyaset Haberleri

Meclis'ten çıkarken oğlu soruldu! Hayati Yazıcı'dan tek cümlelik yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon kriziyle ilgili yeni açıklama: Meseleyi süratle çözüyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan çok kızıp talimat verdi: Kim olduklarını bulun
AK Parti'den Fatma Betül Sayan Kaya'ya bir darbe daha