Demirtaş: Arkadaşlarımız tutuklanırsa...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili grup toplantısında net mesaj verdi. Demirtaş; ''halk isterse birden fazla parlamento da kurar'' dedi.

Erzurum Güncel-

Demirtaş "vekiller tutuklanırsa, vekillikler düşerse parlamentoları halk kurar, halk isterse birden fazla parlamento da kurar" dedi.

Amerika'dan döndükten sonra Meclis'te HDP Grup Toplantısı'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve bazı arkadaşlarının hapse atılması durumunda eğer halk isterse başka parlamentoların kurulabileceğini söyledi.

HALK İSTERSE BİRDEN FAZLA PARLAMENTO KURAR

"Parlamento halkın iradesidir. Savunacağız" diyen Demirtaş, "Ama arkadaşlarımız tutuklanır, milletvekilliklerinin düşürülmesine kadar gidilirse, hiçbir seçenek bizim açımızdan tartışılmaz olmayacaktır. Parlamentoyu partiler değil, halk kurar. Halk isterse birden fazla parlamento da kurar" diye konuştu.

İnternethaber

Siyaset Haberleri

Mansur Yavaş'a açıkça soruldu: AK Parti'ye geçecek misiniz?
Şamil Tayyar fon skandalıyla komplo teorilerine sert çıktı: Milletin aklıyla dalga geçmeyin
Bahçeli'nin “Selam söyleyin” sözünün perde arkası! Adres Demirtaş değil Öcalan'mış
Fatma Betül Sayan Kaya'nın koltuğuna oturdu! İlk sözleri dikkat çekti