Denizgergedanı avlandığı sırada ilk kez görüntülendi

İngiliz The Telegraph gazetesi, bilim insanlarının dünyanın en az araştırılmış hayvanlarından biri olan, diğer bir adı denizgergedanı olan 'narvalin'i avlandığı sırada videoya çekmeyi başardıklarını yazdı.

Erzurum Güncel- Habere göre bu özel çekimler, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) çalışanları tarafından Kanada'nın Nunavut bölgesinde yapıldı. Araştırmacılar, denizgergedanlarını gözlemlerken hayvanların sahip oldukları tek boynuzu hangi amaçla kullandığını keşfetmiş oldu. Denizgergedanlarının av sırasında boynuzlarını avlarını sersemletmek için bir tür ‘cop' olarak kullandığı anlaşıldı.

YOLLARINI BULMAK İÇİN KULKLANIYOR

WWF Kutup Araştırmaları Bölümü Müdürü Rod Downie, "Daha önce narvallerin boynuzlarını rakipleri ile düellolarda, birbirilerine yardımlaşmak veya yollarını bulmak için kullandıklarını düşünüyorduk. Ancak çekilen film, daha önce hiç görülmeyen bir davranışlarını ortaya koydu" açıklamasında bulundu. 

Güncel Medya Haberleri

TRT muhabiri Murat Söylemez'den skandal 'muhalif' mesajı
Ev hapsi cezası vardı…
Ekrem İmamoğlu’nun tahliye edileceği tarihi açıkladı!
6.2'lik deprem sonrası GSM operatörleri sınıfta kalmıştı!