Gazete Güncel- Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Palandöken Kampüsü’ne kazandırılan sentetik futbol sahası hizmete açıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle yapımı tamamlanan sahada, Erzurum Gençlik Spor Kulübü bünyesinde yürütülen futbol okulu projesi kapsamında ilk antrenman gerçekleştirildi.
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Spor şehri Erzurum'a bir tesis daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Erzurum Gençlik Spor Kulübümüzün bünyesinde yürütülen futbol okulu projesinde geleceğin yetenekleri, Palandöken Kampüsümüzdeki yeni sentetik sahada santra yaptı. Atlama kuleleri manzaralı sahamızda ilk antrenmanın heyecanı yaşandı. Her şey Erzurum ve Türk sporu için. Gençlere bol gollü maçlar, sporseverlere de iyi seyirler dileriz.” ifadelerine yer verildi.
Yaklaşık 1900 metre rakımda bulunan saha, yüksek rakımı ve Palandöken Kayakla Atlama Kuleleri manzarasıyla öne çıkıyor. Kentteki Kazım Karabekir Stadyumu'nun rakımı ise yaklaşık 1825 metre seviyesinde bulunuyor.
Yeni tesisin, genç futbolcuların eğitim ve antrenman süreçlerine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.
Esra Arpa/ Pusula