Erzurumlu kadın Antalya'da kayboldu

Erzurum memur olarak görev yapan 50 yaşındaki Halide Diştaş, ailesiyle birlikte katıldığı tatilde kayboldu. 10 Mayıs 2025 tarihinde Kemer ilçesinde düzenlenen bir tekne turuna katılan Diştaş’tan, tur sırasında ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı.

Gazete Güncel- İddiaya göre, cep telefonunu kaybetmesinin ardından morali bozulan Halide Diştaş, tekne turunu yarıda keserek sahile yürümek istedi. Ancak o andan itibaren kendisinden hiçbir iz bulunamadı. Aile, arama çalışmalarının sonuçsuz kalmasının ardından televizyon programı Müge Anlı ile Tatlı Serte başvurdu.

Programa katılan Halide Diştaş’ın kızı, annesinin bulunması için yardım çağrısında bulundu. Canlı yayına telefonla bağlanan eşi Nafiz Diştaş’ın açıklamaları ise dikkat çekti. Eşinin psikolojik durumuna ve olay gününe dair verdiği bilgiler, kamuoyunun ilgisini çekti.

Eşi Nafiz Diştaş, her gün arayış içerisinde olduklarını belirterek, “Eşimle aramızda herhangi bir sorun yoktu. Eğer bir sıkıntısı varsa devletime başvursun. Benim canımdan endişem var, yeter ki hayatta olduğunu bileyim” diyerek duygularını dile getirdi.

Halide Diştaş’ın kızları ise, annelerinin eşiyle olan ilişkisine dair geçmişte yaşadıkları endişeleri aktardı. “Annem sosyal medyada tanışarak evlendi. Erzurum’a her gittiğimizde eşi garip davranışlar sergiliyordu. Suriye’ye göreve gidiyorum diyerek Trabzon’a gittiğini bile gördük. Annem üzerinde psikolojik baskı vardı” ifadelerini kullandılar.

Ekipler arama çalışmalarını sürdürürken, Halide Diştaş’ın bulunabilmesi için bölgedeki güvenlik kameraları ve görgü tanıklarının ifadeleri de değerlendiriliyor. Aile, kadının bir an önce sağ salim bulunması için umutla bekliyor.

Nesrin DEMİR/ Pusula

Erzurum Haberleri

ETÜ Merkez Kütüphanesi'ne ödül