Giresun'daki sel felaketi böyle görüntülendi: Dere geliyor

Giresun'da hafta sonu yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında yaşanan selden en fazla etkilenen Dereli ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi akşamı çekilen bir görüntü selin ilk anlarında yaşananları gözler önüne seriyor.

Erzurum Güncel- Günler öncesinde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış ve sel baskınları uyarısına rağmen metrekareye 137 kg yağışın düştüğü Dereli ilçesinde Akkaya Deresinin taşması sonucu Giresun tarihinin belkide en büyük sel felaketinin yaşanmasına neden oldu.

'DERE GELİYOR'

İkametinin balkonuna çıkarak sosyal medya hesabından durum paylaşan bir vatandaş belki de afetin başlangıcını çektiğinin farkında değildi. “Dere geliyor” sözleri cep telefonu kamerasına yansıyan vatandaşın “Kaçın kaçın” uyarısı dikkat çekti.

Kısa sürede ilçenin 2 caddesindeki 212 dükkan ve işyeri sular altında kaldı, milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldi.

Gündem Haberleri

2,2 Milyar TL'lik Vurgun İddiasında 'WhatsApp' Yaptırımı: İfadeye Bile Çağrılmadılar
Kaymakam ile başsavcının 'patates' kavgasının perde arkası ortaya çıktı
Fon Koordinasyon Kurulu 2. kez toplandı: Geri ödeme takvimi ele alındı