"Hakemler Erzurum'u çıtır çıtır yediler"

Usta yazardan flaş sözler! "Hakemler Erzurum'u çıtır çıtır yediler". İşte o çok konuşulacak yazılar...

Erzurum Güncel- Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş sahasında BB Erzurumspor ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona ererken, ikinci yarıda kilidi penaltı ile açan Beşiktaş sahadan 4-0 galip ayrıldı. Spor yazarları maçı değerlendirirken hakemle ilgili flaş ifadeler kullanıldı. İşte o yazılar...

SİNAN VARDAR - ZİRVEYE PENÇE

BeşiktaşGalatasarayFenerbahçe ve Alanya'nın yenilmesiyle 12 puanlık maçı kazandı ve ligin zirvesine dev bir pençe attı. Dün Beşiktaş ilk 60 dakikada istediklerini sahaya yansıtamadı. Siyah-beyazlılar oyunu kurmakta ve pozisyon bulmakta zorlandı.

Ligin alt sıralarında yer alan Erzurumspor başarılı saha içi parselasyonuyla frenlemeye çalıştı ve ilk gole kadar da bu planları tuttu. Beşiktaş'ta kilidi açan Necip Uysal'dı. Harika bindirmeyle çok iyi bir anda takımına penaltı kazandıran isim oldu. Bu golün ardından Erzurum paramparça oldu ve 10 dakikada fark bir anda 4'e çıktı.

Beşiktaş'ın altyapısından çıkan Rıdvan Yılmaz dünkü maçın yıldızıydı. Rıdvan hatasız oynarken kendisini sürekli geliştirmesini takdir etmemek elde değil.

Aboubakar attığı iki golle krallıkta ne kadar iddialı olduğunu gösterirken sürekli eleştirdiğimiz Vida'nın harika golü dünkü maçın en güzel anıydı. Hırvat oyuncunun geri dönüşü de Beşiktaş'a büyük güç katar.

Josef'e çok özel parantez açmak gerekir. Brezilyalı oyuncu oyunu hem çok iyi okuyor, hem de takım arkadaşlarını saha içinde ateşleyen isim... Josef bu performansıyla yılın transferi olacak gibi...

 
 

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, kulübün zor günlerinde çok iyi iş çıkarıyor. Takımı belli ki iyi çalıştırıyor ve diğer meslekdaşlarına nazaran çok formda. Sergen Yalçın'ın aklı ve forma dağıtımındaki adaleti saha içine de olumlu yansıyor. Sergen Yalçın, sürekli kaleci almayacağını söylüyor. İyi de yapıyor. Ama Ersin oyuna sokarken daha dikkatli olsa çok daha iyi olacak. Dün kadroda yer almayan genç kaleci Utku'ya da acil şifalar diliyorum.

ERMAN TOROĞLU - KİLİT VE MAYMUNCUK!

Sergen Yalçın haklı çıktı. Geçen hafta dedi ki "Maçların neticesi, VAR'da oturan hakemin elinde". Dün gece Erzurumspor bir şey oynamıyor, Beşiktaş bastırıyor ama vitaminsiz. Bir gol bulsalar kilidi açacaklar ama Beşiktaşlı oyuncular bir türlü bu kilidi açamadılar. Sonunda yardım geldi.

Kilidi maçın hakemi Halil Umut Meler'le beraber VAR'daki Koray Gençerler açtılar, Erzurumspor'u çıtır çıtır yediler. Arkası geldi. Peki Beşiktaş zaten kazanır mıydı? Kazanırdı. Ama işte bu olay yarın FenerbahçeGalatasaray, Başakşehir, Trabzonspor ve bütün takımların ağzında çiklet olacak, "Beşiktaş hakem kararıyla kazandı" diyecekler.

Kilit hakemdi, maymuncuk VAR'dı. Yani birisi Halil Umut Meler, birisi Koray Gençerler. Bakınız siyah-beyazlılara; o golden sonra güzel goller attılar ama galibiyete gölge düştü. Çünkü bu ilk goldü. Türkiye futbolda böyle bir ülke. Bağıracaksın, çağıracaksın, kazanacaksın.

VAR sistemi büyüklerin aleyhine olan bir sistem, küçükler mağdur olmasın diye gelen bir sistemdi. Ama büyükler badem olmaya başlayınca hepsi topyekun ağlamaya başladılar. Eskiye dönülsün istiyorlar 'hop-güm haydi güle güle'.

 
 

Beşiktaş futbol olarak bir şey oynadı mı? Golü attıktan sonra bir şeyler yaptılar. Ama şunu unutmamak lazım; Erzurumspor çok zayıf bir takım. Öyle veya böyle, Türkiye'de kazanan haklıdır. Gerisi tefferruat, herkese hayırlı işler.

TURGAY DEMİR - 12'DEN VURDULAR!

Ersin, bak genç arkadaşım; öncelikle şunu bilmelisin ki, ayağını böyle giderse Beşiktaş taraftarına Fevzi ve Tolga'yı hatırlatmaktan öte gidemezsin!

Bu yaşta Beşiktaş kalesi sana verilmiş, ayağını iyi kullanamamak gibi basit bir sebeple bu fırsatı kaçırmak istemezsin sanırım... Öyleyse çalış, her antrenman sonrası 30-40 metreye pas at, ayağını geliştir.

Korona sürecinde ligde her maç zor. Geçen hafta tüm rakipleri kaybetmişken kaybederek büyük fırsat kaçıran Beşiktaş bu kez aynı hatayı yapmadı. Alanya, Fenerbahçe ve Galatasaray kaybetmişken kazanan Kartal üç puandan çok daha fazlasını kazandı. Sükunet içinde galibiyete giden yollar arayan bir Beşiktaş var. Sabırla oynuyor.

İlk yarıda kapanan Erzurumspor karşısında pozisyon üretmekte zorlandılar ama oyun disiplininden hiç kopmadılar. Bu süreçte rakibe pozisyon vermemeleri de önemli. İkinci yarıda da strateji değişmedi ama baskının şiddeti arttı ve kanatların dışında merkezden de zorladılar Erzurum savunmasını.

 
 

Beşiktaş öne geçince zaten kazanıyor. Öncekilerden farklı olarak bu kez gol yemeden kazandılar!... Darısı bundan sonraki haftalara... Dün Aboubakar, N'Koudou, Wellington, Necip başta tüm oyuncular görevlerini iyi yaptılar.

Unutmadan… Yine bir ilki Türk futboluna kazandırdı Beşiktaş. Artık dijital tribün var! Maç sonunda futbolcuların dijital tribündeki taraftarı selamlamaları harikaydı.

REHA KAPSAL - SORUN BELLİ!

Beşiktaş maçın ilk devresinde temposuz, yavaş, isteksiz, doğru set hücumu yapamayan aynı zamanda pas hızını doğru şekilde sağlayamayan görüntüsüyle Erzurumspor üzerinde istediği baskıyı oluşturamadı. Hem fiziksel olarak hem de topu çok çabuk çevirerek tempo da yapabilirdi. İki türlü de bunu başaramayınca rakibi hataya da zorlayamadı.

Rakip yarı alanda topu fazla tutamadı, rakip ceza sahası içine de fazla oyuncuyla giremedi. Ne kanattan ne de merkezden etkili hücumlar yapabildi. İkinci devre bu baskısız ve hareketsiz oyun Necip'in yaptırdığı penaltıyla tersine döndü.

 

12 puanlık maçta 12 dakikaya 4 golü sığdırmasını bildi. Burada özellikle Beşiktaş 1-0'dan sonra daha rahat oyun oynadı. Özellikle açık alana etkili oyuncuları Mensah ve N'Koudo'yu soktu. Bulduğu gollerle maçı koparmayı bildi. Attıkları 4. gol ilk yarıda yapması gereken set hücumunun göstergesiydi.

Takım hızı çok çabuktu ve tek pasla rakibi düşürerek gözlerin pasını silerek golü buldular. Beşiktaş takımının en büyük sorunu 0-0'ı oynamakta.

Topu Beşiktaş'a bırakıp savunma yapan takımlara karşı Kartal istediği hücum planlarını doğru şekilde sahaya geçiremiyor. Bu Beşiktaş'ın önündeki çözülmesi gereken en önemli sorun. Çünkü Beşiktaş öne geçtikten sonra Türkiye'de en rahat kazanacak takımlardan biri. Çünkü açık alana çok iyi hücum ediyorlar. Bu bölümde savunmayı da doğru yapıyorlar.

Atiba ve Josef gibi önemli oyuncu kurucuları var. Hücumda da defansta da ikisi de çok doğru akıl koyuyorlar. 1-0 öne geçtikten sonra skoru artırmak da ayrı bir beceri ister. Beşiktaş bunu hem hücum hem savunmada başarıyla uygulayan bir takım. Sergen hocanın tespit, teşhis ve tedavi edeceği tek sorun maçlar 0-0 giderken kapalı savunmaları açmak için yapılacak hücum setleri ve oyun ezberi. (Fotomaç)

Sabah

Spor Haberleri

Fatih Terim için Yunanistan basınından flaş iddia!
Erzurum'da KYGM'li gençler sahaya indi
Arda Güler'den şoke eden itiraf!
Bu yaz da futbolun kalbi Erzurum'da atacak