HDP'li Sancar: Seçimlere kadar müzakerelere açığız

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, adaylar çıktıktan sonra altılı masanın 'gelin açık konuşalım müzakere yönetelim' demesi halinde reddetmeyeceklerini söyledi.

Erzurum Güncel- Sancar, "Seçimlere giderken 'HDP adayını çıkararak yanlış yapıyor' diyenler, biz seçimlere kadar müzakerelere açığız. Yeni formüller bulunabilir" dedi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, gazeteci Zeynel Lüle'nin sorularını yanıtladı. Sancar, "Altılı masa adaylar çıktıktan sonra 'gelin açık konuşalım, müzakere yönetelim' derse biz 'hayır' demeyiz" açıklamasını yaptı.

Sancar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İktidar bu kayyum sistemini ülkenin genel rejimi haline getirecek. Bize karşı yürütülen Kobani davası kumpas davasıdır. Yargı tarihinde örneğine rastlanmayacak kadar...

Biz bu iktidarı göndermek istiyoruz. Bununla da yetinmek istemiyoruz, bu düzeni değiştirmek için elimizden geleni yapacağız.

RELATED VİDEO

Play Video

'Gelen yönetim farklı olmayacaksa değişen ne olacak?'

Şu an acil ihtiyaç son 10 yılda iyice felaketlere boğmuş olan bu iktidarı seçimle göndermek. Bu hedefse buna giden yolu da oturup konuşarak yapmak gerekiyor. Onu göndereceksiniz ülke boşlukta kalmayacak ki. Gelen yönetim farklı olmayacaksa değişen ne olacak? İki yıl sonra aynı yere geleceksek, yazıktır.

Yapıcı bir rol üstlenip demokrasi için üzerimize düşeni yapmak istiyoruz.

'Müzakereye açığız'

Adayımızı ilan ettikten sonra seçimlerin doğasında olan açık diyalog ve müzakere yöntemi geçerli olabilir. Daha da açık konuşayım, biz adayımızı çıkardıktan sonra, Altılı Masa adayını çıkardıktan sonra gelin konuşalım açık müzakere yönetelim derse biz hayır demeyiz.

Siyaset Haberleri

Bahçeli'nin “Selam söyleyin” sözünün perde arkası! Adres Demirtaş değil Öcalan'mış
Fatma Betül Sayan Kaya'nın koltuğuna oturdu! İlk sözleri dikkat çekti
Fon soruşturmasında bakan yardımcısının damadı İskender Balcı'nın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı
Can Atalay'dan 24 Saatlik Açlık Grevi Kararı