Hınıs'ta zorlu seçim: İki Eren DEM'den Başkan aday adayı

31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine aylar kala, gözler Erzurum'un güney ilçelerine çevrildi. Hınıs, Karayazı, Tekman ve Karaçoban'da AK Parti ile DEM parti arasında kıran kırana seçim yarışı bekleniyor.

Erzurum Güncel- (Haber/ Yorum)Ak Parti Erzurum'un Güney ilçelerinde kıran kırana bir seçime hazırlanıyor.

DEM Parti'nin güçlü olduğu Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman'da gözler Ak Partinin Belediye başkan adaylarına çevrildi. Güçlü isimlerle seçime girmeye çalışan AK Partinin bu ilçelerdeki Belediye Başkan adayları henüz netlik kazanmazken, en çok dikkat çeken ilçe ise Hınıs oldu. AK Partinin elinde bulunan Hınıs Belediyesini, DEM Partiye kaptırıp kaptırmayacağı ise merak konusu oldu.

DEM Partiden Hınıs eş Başkan aday adayı olan Günsel Eren ve Uğur Eren isimleri, Hınıs'ta dengelerin değişeceğinin işareti oldu. Daha öncede Şeyh Sait'in 1. ve 3. derece torunları DEM Partiden Hınıs eş belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunmuştu.  

Hınıs'ta büyük ailelerden her iki partiden de aday adayı çokluğu dikkatlerden kaçmazken, AK partinin Hınıs Belediye Başkan adayını açıklamasıyla birlikte, bu partiden aday adayı olan bazı isimlerin başka partilerden aday olacağı ise siyasi kulislerde konuşuluyor.

Siyaset Haberleri

Bahçeli'nin “Selam söyleyin” sözünün perde arkası! Adres Demirtaş değil Öcalan'mış
Fatma Betül Sayan Kaya'nın koltuğuna oturdu! İlk sözleri dikkat çekti
Fon soruşturmasında bakan yardımcısının damadı İskender Balcı'nın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı
Can Atalay'dan 24 Saatlik Açlık Grevi Kararı