Gazete Güncel- Oynadığı ve sonradan oyuna girdiği maçlarda gole yaklaşan ancak henüz fileleri havalandırmayan Diabate, gol yollarındaki hareketliliği ile taraftarları da beklenti içine soktu.
Erzurumspor FK’nın sezon başı Erzurumspor FK’nın transfer ederek kadrosuna dahil ettiği Fildişi Sahilli santraforu İbrahim Diabate, hevesini sonraki haftalara sakladı.
Şu ana kadar 4 maçta forma giyen, ancak henüz gol kaydına muvaffak olamayan 26 yaşındaki İbrahim Diabate, Erzurumspor FK’da ki gol orucuna devam ediyor.
Gerek idari ve gerekse teknik yönetim ile birlikte taraftarın da büyük umutlarla gol atmasını beklediği İbrahim Diabate, sonradan oyuna girdiği dakikalarda belki fileleri bulamadı ama özellikle ceza sahası içerisindeki hareketliliği ve fuleleri ile gelecek için çok umut veriyor.
Gençlerbirliği deplasmanında ilk defa forma giyen 17 dakika sahada kalan siyahi santrafor, Konyaspor maçında 31 dakika, Beşiktaş maçında 33 dakika, Samsunspor maçında da 24 dakika sahada kaldı, gol umudu oldu.
Toplamda 107 dakika Erzurumspor FK forması ile sahada kalan Diabate, özellikle Samsunspor maçında da gol ile burun buruna kaldı ama skor tabelasına etki edemedi.
Başta Alanyaspor ile oynanacak maç olmak üzere bundan sonra oynanacak olan maçlarda az da olsa verilecek şansı kullanması beklenen Fildişi Sahilli santrafora bir gol atması halinde devamını getireceği gözü ile bakılıyor.
Özellikle antrenmanlarda da sıkı şekilde çalışan, her an onbirde yeralacakmış gibi gayret sarfeden İbrahim Diabete’nin henüz sahne almadığına inanan yöneticiler, ‘’Pek yakında herkesin konuşacağı, süper ligde ses getireceği Diabate’ye herkes hazır olsun’’ diye konuşuyor.
Vedat Refayeli