Lütfi Akad hayatını kaybetti

Ünlü yönetmen Ömer Lütfi Akad (95) hayatını kaybetti.

Erzurum Güncel-

ünlü yönetmen ömer Lütfi Akad (95) hayatını kaybetti.

Türk sinemasının "koca çınarı" olarak bilinen Akad, Fransız Sainte Jeanne d'Arc Okulu, Galatasaray Lisesi, İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu Maliye Bölümü'nü bitirdi. Tiyatro ve sinema yazıları yazdı.

Sema Film'de mali danışmanlık ve yapım yönetmenliği yaptı. 1947 yılında Seyfi Havaeri'nin Damga filminde yönetmenliğe başladı. 1948 yılında Vurun Kahpeye ile başladığı yönetmenliğini halk masalları uyarlamalarıyla sürdürdü, polisiye filmleriyle sinema dilini geliştirdi.

Kendinden önceki sinemacılardan farklı olarak sinema tekniği ve diline yeni bir anlayış getirdi. Belgeseller çekti, senaryo yazarlığı yaptı. Işıkla Karanlık Arasında adlı deneme biyografisini yazdı. Türk sinemasının başlangıç ve gelişim kesitinin görülebildiği ilginç bir denemedir.

Kültür/Sanat//Mağazin Haberleri

Adem Kılıçcı’nın abisi Taner Kılıçcı'dan Survivor'a tehdit!
Batuhan Karacakaya diskalifiye mi olacak?
Defne Joy Foster'ın oğlu Can ve üvey annesinin diyaloğu gündemde!
Survivor'da Hikmet ve Batuhan diskalifiye mi oldu?