Memur ve emekli için beş aylık zam oranı netleşti

Kasım ayı enflasyon oranı belli oldu! SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Memur ve emekli için beş aylık zam oranı netleşti

Erzurum Güncel- Memur ve emekli zammı hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor! Kasım ayı enflasyon oranı belli oldu. Emekli ve memur zammıyla ilgili araştırmalar da devam ediyor. TÜİK Kasım ayı enflasyon oranını açıkladı. Ocak zammı için beşinci veri de netleşirken emekli ve memur zammı için hesaplamalar yeniden yapıldı.

Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından gözler emekli maaş zammına çevrildi. Milyonlarca emekli 5 aylık enflasyon oranına göre maaş hesabı yapmaya başladı. 5 aylık emekli maaş zammı yüzde kaç sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Emekli maaş farkı ne kadar olacak? SGK, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 5 aylık enflasyona göre maaşlarını öğrenecek. Peki, emekli maaş farkı ne kadar olacak? İşte emekli maaş zammı hakkında merak edilen bilgiler!

TEFE TÜFE 2022 Kasım enflasyonu ile emekli maaş farkı ne kadar olacak? 5 aylık emekli maaş zammı yüzde kaç? Kasım 2022 enflasyonu TÜİK tarafından duyurulacak. Enflasyon verileri emeklilerin maaşını belirleyici olacak. SGK, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri Kasım 2022 enflasyonu ile 5 aylık veriye ulaşacak. Peki, emekli maaş zammı yüzde kaç olacak? İşte emekli maaş farkı hakkında merak edilenler!

2023 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Kasım ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon kasımda aylık bazda yüzde 2,88 artarken yıllık bazda yüzde 84,39 oldu.

Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 14,04, enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise yüzde 15,04 olacak.

Geride kalan 4 aylık veriye göre, enflasyon farkı toplamı 10.45 olarak belirlenmişti. Böylelikle SSK ve Bağ-Kur emekli zammı oranı yüzde 10,45 olmuştu.

KASIM AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında TÜFE'nin yüzde 3,10 artacağını tahmin ediyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 70,18’e gerilemiş durumda.

Ankete göre, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,10 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,90 ve en yüksek yüzde 3,82 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,10) göre bir önceki ay yüzde 85,51 olan yıllık enflasyonun yüzde 84,78'e gerileyeceği hesaplanıyor.

Türkiye Gaazetesi 

Ekonomi Haberleri

IBAN'la ödemeye sıkı denetim! Her fişe 3400 TL para cezası
Araç sahibi olmak isteyenleri üzecek haber: Son 22 yılın zirvesinde! Taşıt kredisi faizi fırladı!
2000 öncesi SGK'lı olan dikkat! Emekli maaşını yükseltme yolları!