Gazete Güncel- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğu kesimlerinde hafta başında etkili olacak kuvvetli yağış ve kar yağışı için uyarı yayınladı. Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış beklenirken, bu yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde olması öngörülüyor.
DOĞU BÖLGELERİNDE KAR ETKİLİ OLACAK
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı tahmin ediliyor. Yağışların Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması nedeniyle ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.
DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari çevreleri ile Van’ın güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
ERZURUM °C, 6°C
Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı
KARS °C, 8°C
Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı
MALATYA °C, 11°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu
VAN °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.