MHP tarafından hazırlanan 120 sayfalık rapor, komisyona teslim edildi

MHP, Terörsüz Türkiye hedefine ilişkin hazırladığı 120 sayfalık raporu Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'na teslim etti.

Gazete Güncel- MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, hazırlanan raporu Meclis Başkanlığı'na sundu.

MHP'li Yıldız, Meclis'te basın mensuplarına açıklamasında, "Suça karışmamış olanlar teslim olur ceza almayacak. Hukuki adımlarsa örgütün dağıtılmasına bağlı" ifadelerini kullandı.

MHP'li Yıldız şu açıklamalarda bulundu:

"120 Sayfa. Bölümler çok. Daha çok siyasal değerlendirme sonunda hukuken yapılacak şeyler var. Hukuken yapılacak şeyler şarta bağlı. Örgütün tamamen dağıtılması silahların teslimi bu hususun da güvenlik güçleri tarafından tespit edilmesine bağlı.

Örgüt üyeleri önce de açıklandığı gibi TCK’nın 221. Maddesi belli. Suça karışmamış olanların teslim olmaları halinde ceza görmeyecekleri ancak herhangi bir cezaya muhatap olmama manasında değil bu. Tamamen beraat şeklinde anlaşılmaması lazım. Denetimli serbestliğe de tabi olacaklar. Rapor konusunda bir araya gelir ortaklaşırız.

Herkesin raporu birbirine benzemeyebilir. Bizim düzenlememiz başka. Komisyondaki tüm partiler mutlaka raporu ortaklaştıracağız. CHP, AK Parti, DEM ve diğer partiler hatta grubu olmayan rapor hazırlayan arkadaşların da görüşlerinden faydalanacağız.

İnfaz düzenlemesi mutlaka yapılacak. Ceza indirimini af şeklinde anlamayın. Zaten bizim infaz kanunumuz yeni baştan ele alınmalıdır. Yamalı bohçaya dönmüştür. İnfaz kanunu anayasa siyasi partiler kanunun ele alınıp yazılması lazım. "

Muhabir: NAZLICAN ERMİŞ BOZTUNÇ/benguturk

Siyaset Haberleri

Fatma Betül Sayan Kaya'nın koltuğuna oturdu! İlk sözleri dikkat çekti
Fon soruşturmasında bakan yardımcısının damadı İskender Balcı'nın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı
Can Atalay'dan 24 Saatlik Açlık Grevi Kararı
Meclis'ten çıkarken oğlu soruldu! Hayati Yazıcı'dan tek cümlelik yanıt