Milyonlarca emekliye ikramiye müjdesi

12 milyon emekliye bayram ikramiyesi verilmesine ilişkin KPDK toplantısı perşembe günü yapılacak. Buna göre ya herkese 2 bin 62 TL verilecek, ya da birer maaş ödenecek.

Erzurum Güncel- Milyonlarca memur ve emekli 29 Mart Perşembe günü toplanacak Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına kilitlendi.

/ 12

 

Bayram ikramiyesi isteyen memurlar ve emekliler, toplantıdan müjde çıkmasını bekliyor.

/ 12

 

KPDK toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile sendikalar bir araya gelecek. Toplu Sözleşme masasında konuşulan ancak imza altına alınmayan konular da bu toplantıda gündeme getirilerek karara bağlanacak.

/ 12

 

Memur konfederasyonları tarafından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerine taşınan bayram ikramiyesi, yeniden gündeme geliyor.

/ 12

 

Bu hafta yapılacak KPDK'da, memurlara ve emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları'nda ikramiye verilmesi taleplerinin de ele alınması bekleniyor.

/ 12

 

Anlaşma sağlanırsa, memurlar ve memur emeklileri yılda 2 kez ikramiyeye kavuşacak.

/ 12

 

Ayrıca ikramiye memurlar ve memur emeklileri için hayata geçerse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yaygınlaştırılması bekleniyor.

/ 12

2 FARKLI TUTAR GÜNDEMDE

KPDK'da memurlara ve emeklilere ikramiye verilmesi üzerinde uzlaşılırsa, 2 farklı tutar gündeme gelecek.

/ 12

 

Memur-Sen, toplu sözleşme masasında dini bayram ikramiyesi tutarının 'en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) 2 katı tutarında' olmasını istemişti.

10 / 12

 

Bu rakam, toplu sözleşme döneminde bin 951 liraya tekabül ediyordu. Şimdi ise 2 bin 62 liraya denk geliyor.

11 / 12

 

Bu tutar üzerinde anlaşma sağlanabilecek. Diğer seçenek ise memurlara ve emeklilere aldıkları maaşları kadar ikramiye verilmesi. Anlaşma bu yönde sonuçlanırsa, memura ve emekliye maaşı neyse o tutarda ikramiye ödenecek.

Ege Haberleri

Ege'de kül olan ormanların akibeti belli oldu
Aydın Ayaydın basınla buluştu: "Ben Projeler Üzerinden Konuşurum"
İzmir'de 5,1 büyüklüğünde deprem
Kadın kıyafeti giydirerek tecavüz ettiler, bağlayıp ölüme terk ettiler
Başkan Soyer İzmir’deki Erzurumlularla buluştu