Öğretmen Tuba Dumlu Güler'e "Merhamet ve Emek Ödülü"

Erzurumlu Fen Bilgisi öğretmeni Tuba Dumlu Güler, Ankara'da düzenlenen 7. Merhamet ve Emek Ödülleri töreninde ödüle layık görüldü.

Gazete Güncel- Erzurumlu Fen Bilgisi öğretmeni Tuba Dumlu Güler, Ankara'da düzenlenen 7. Merhamet ve Emek Ödülleri töreninde ödüle layık görüldü. Erzurum’da 170 kız çocuğunun eğitimine katkı sağlayan ve daha önce Varkey Vakfı ve UNESCO'nun işbirliği ile düzenlenen "2023 Global Teacher Prize" yarışmasında, 130 farklı ülkeden gelen 7 bin katılımcıyı geride bırakarak dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterilen Güler’e ödülünü, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici takdim etti.

Erzurum'da eğitim alanında yürüttüğü çalışmalarla adından söz ettiren ve uluslararası alanda dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterilen Fen Bilgisi öğretmeni Tuba Dumlu Güler, anlamlı bir ödüle layık görüldü. Güler, Merhamet ve Emek Ödülleri töreninde, Erzurum’da 170 kız çocuğunun eğitimine sağladığı katkılar dolayısıyla ödüllendirildi. Başarılı öğretmene ödülü, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından takdim edildi.

Köy okulları odaklı projelerle yön veren Tuba Dumlu Güler, uzun süredir kız çocuklarının eğitime kazandırılması ve geleceğe hazırlanması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bölgedeki imkânları kısıtlı öğrencilerin bilime ve eğitime olan ilgisini artıran ve hayatlarına dokunan çalışmalarıyla dikkat çeken Güler, daha önce de 130 ülkeden binlerce aday arasından seçilerek küresel çapta büyük bir başarıya imza atmış ve dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girmeyi başarmıştı.

Erzurum'da eğitime ve çocukların geleceğine katkı sunan Tuba Dumlu Güler Merhamet ve Emek Ödülleri kapsamında aldığı bu anlamlı ödülle bir kez daha başarılarını taçlandırdı.

Sibel Demirer

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin'den dikkat çeken sözler: Bir veli olarak rahatsız olduğum kıyafetler var
Bilim dünyasında ETÜ gururu