ÖSYM'den 'maske' kararı!

ÖSYM'nin, YÖK Dil sınavında, coronavirüs salgını tehdidi için önlem amaçlı maske takan öğrencilerin sınava maske ile alınmasına izin verdiği öğrenildi.

Erzurum Güncel- Sınav öncesi, polisler ve sınav görevlileri, maske kullanımı hakkında bilgilendirildi. Bu sayede, maske ile gelen öğrencilerin, sınava girişlerine izin verildi.

Milliyet'in haberine göre ÖSYM, yayımladığı kılavuzla 2020 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için de adayların yanında bulundurması yasak olan araç, gereç ve eşyalarda güncellemeye gitmişti.

YKS’de daha önceki yıllarda yüzük ve küpe yasağı uygulayıp sadece alyansa izin veren ÖSYM, bu kez alyansa da sınırlama getirmişti. Bu çerçevede sadece halka alyansa izin verilmişti. Geçen yıl sınava basit piercing ile girmeye izin veren ÖSYM, bu yıl basit piercingi de detaylı olarak açıklamış, basit piercing, “taşsız, metal top veya sivri uçlu” olarak tanımlayarak, bu tanıma uymayanları yasak kapsamına almıştı.

Bodrum Haberleri

Bodrum’da Kent Estetiği ve Bakım Çalışmaları
Başkan Mandalinci Saha Ziyaretlerine Devam Ediyor
Çağrı Merkezi ve Saha Çözüm Ekipleri 2025 Yılında Binlerce Kişiye Ulaştı
2025 Yılının Son Muhtarlar Toplantısı Gerçekleşti
Bodrum’da Halk Sağlığı İçin Sıkı Denetim