Saka kuşu yaktı: 460 bin TL ceza!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Hatay’da yurt dışına saka kuşlarını kaçırmak isteyen şahsa 460 bin lira para cezası uyguladı

Erzurum Güncel- Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırı Cilvegözü Gümrük Sahası içerisinde görevlimemurlar, bir tır içerisinde yaptıkları aramada 23 adet kafes içinde 150 adet saka kuşu tespit etti. Olaydan haberdar edilen DKMP ekipleri, kuşları tabiata bırakmak üzere teslim aldı. Gözaltına alınan bir kişi ise ilgili mevzuat gereği 881 lira idari ceza, 460 bin lira da tazminat cezası verildi.

BAKAN EROĞLU'DAN DUYARLILIK çAĞRISI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da olayla ilgili açıklama yaptı. Bu gibi olaylara toplum olarak da duyarlı olmamız gerektiğini belirten Eroğlu, “Sahip olduğumuz bu zenginliği korumak ve yurt dışına kaçırılmalarına engel olmak zorundayız. Sadece sakalar için değil diğer hayvan ya da bitki türleri için de bu hassasiyeti göstermeliyiz. Bu tip olaylara şahit olan vatandaşlarımız hiç vakitkaybetmeden 156 Jandarma İmdat hattına ihbarda bulunmalı” diye konuştu.

Muğla Haberleri

Kabotaj Bayramı’nda Spor ve Eğitime Yeni Nefes
Amatör Sporun Gücüne Büyükşehir Desteği
Başkan Aras’tan Yüzüncü Yılında Kabotaj Bayramı Mesajı
Başkan Aras UCLG-MEWA Genel Kurulu’nda Muğla’yı Temsil Etti
Gençlerin Kenti Muğla’ya Türkiye Belediyeler Birliği’nden Ödül