Sancar, madalyasını Anıtkabir'e verecek

Aziz Sancar Nobel sertifikası ve madalyasını Anıtkabir'e verecek

Erzurum Güncel- Aziz Sancar'ın Nobel için kendisine verilen madalya ve sertifika Genelkurmay'da kasaya konuldu. Sancar, madalya ve sertifikayı 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e teslim edeceğini söyledi.

NOBEL Kimya ödülü sahibi Aziz Sancar bu sabah Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la karargahta görüştüğünü söyledi. 

Sancar, Nobel için kendisine verilen madalya ve sertifikayı Orgeneral Akar'a teslim ettiğini 19 Mayıs tarihinde de Anıtkabir'e giderek Atatürk’e hediye edeceğini açıkladı. 

Akar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra soruları yanıtlarken şöyle konuştu :

"Genelkurmay Başkanına teslim ettim ve Genelkurmay Başkanlığı kasasında saklanacak. ödülü madalyayı teslim ettim hem sertifikayı hem madalyayı teslim ettim. 19 Mayıs'ta Allah kısmet ederse Anıtkabir’e koyacağız. Bu Atatürk’ün ve cumhuriyetin madalyasıdır. 19 Mayıs'ta tekrar geleceğim ve Anıtkabir’e koyacağız. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancar'ı kabul ettiHürriyet

Muğla Haberleri

Büyükşehir, Toptancı Hal Bölgesi’nde Yolları Yeniliyor
Kabotaj Bayramı’nda Spor ve Eğitime Yeni Nefes
Amatör Sporun Gücüne Büyükşehir Desteği
Başkan Aras’tan Yüzüncü Yılında Kabotaj Bayramı Mesajı
Başkan Aras UCLG-MEWA Genel Kurulu’nda Muğla’yı Temsil Etti