Türkiye Şampiyonu oldu: Tebrikler Utku

Erzurumlu güreşçi Utku Çağatay Söğütlü , Sivas’ta düzenlenen yarışmada 45 kilogramda Türkiye şampiyonu oldu.

Gazete Güncel- Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Sivas’ta düzenlenen U17 Yeşilay Türkiye Güreş Kupası’nda, Tortum Belediyesi Güreş Takımında yetişen sporcu Utku Çağatay Söğütlü, 45 kilogram kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak Erzurumlulara büyük bir gurur yaşattı.

Elde ettiği Türkiye şampiyonluğu ile Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan sporcu Söğütlü’nün başarısı Erzurum ve Tortum’da sevinçle karşılandı.

Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, yayınladığı mesajla sporcu ile antrenörlerini tebrik etti. Yiğider, mesajında “ Azmi, disiplini ve ortaya koyduğu üstün mücadele ile elde ettiği bu anlamlı başarıdan dolayı evladımız Utku’yu yüreğinden öpüyor, başarısından dolayı kutluyorum. Bu başarının mimarları olan kıymetli ailesini ve fedakârca emek veren antrenörlerini de gönülden tebrik ediyorum.  İnanıyorum ki Utku, ülkemizi ve memleketimizi Dünya Şampiyonası’nda da en güzel şekilde temsil edecek, ay-yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırarak yeni başarılara imza atacaktır. Yolun açık, başarıların daim olsun şampiyon” ifadelerini kullandı.

İlk gün sonuçları

Sivas Taha Akgül Spor Salonu’nda 22-23 Haziran tarihlerinde düzenlenen U17 Yeşilay Türkiye Şampiyonası’nda serbest stil kategorisindeki ilk gün müsabakaları tamamlandı.

İlk gün müsabakaları sonunda kilolarında  45 kiloda 1. Utku Çağatay Söğütlü (Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü), 60 kiloda ise  Kürsat Kaltar (Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü) Türkiye üçüncüsü oldu.

Esra Arpa/ Pusula

Spor Haberleri

Erzurumspor FK: Bir gece ansızın gelebilirim!
A Milli Takım'ın çektiği 62 şut analiz edildi! Sonuç fiyasko
Dünya Kupası sonrası ayrılık kararı! Balogun transfer piyasasını karıştırdı
Milli Takım'da 'Arizona' skandalı!