Yıllardır beklenen gün geldi! Dallıkavak Tüneli 16 Ekim'de açılıyor

Erzurum-Rize Yolu’nda 2012 yılında yapımına başlanan ve yapımı tamamlanan Dallıkavak Tüneli 16 Ekim Cuma günü hizmete sunulacak. Yeni güzergahla mevcut yol 4,6 kilometre kısalırken, 20 dakika süren seyahat 5 dakikaya inecek.

Gazete Güncel- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Erzurum-Rize Yolu’nda ulaşımı kolaylaştıracak önemli bir projenin daha tamamlandığını duyurdu. Yapımı tamamlanan Dallıkavak Tüneli ile birlikte toplam 9 kilometrelik yol kesiminin 16 Ekim Cuma günü vatandaşların hizmetine açılacağını bildiren Uraloğlu, projenin bölgedeki ulaşım süresini önemli ölçüde azaltacağını belirtti.

Seyahat süresi 20 dakikadan 5 dakikaya düşecek

Dallıkavak Tüneli’nin hizmete girmesiyle Erzurum-Rize Yolu’ndaki mevcut güzergâhta önemli bir kısalma sağlanacak. Yeni düzenlemeyle yolun 4,6 kilometre kısalacağını belirten Bakan Uraloğlu, yaklaşık 20 dakika süren seyahat süresinin 5 dakikaya düşeceğini açıkladı.

Böylece sürücüler, söz konusu güzergâhta daha kısa sürede ve daha konforlu bir şekilde seyahat edebilecek. Özellikle iki şehir arasındaki ulaşımda önemli bir bağlantı noktası olan yolun, tünelin hizmete girmesiyle daha işlevsel hale gelmesi bekleniyor.

Bölge ulaşımına katkı sağlayacak

Erzurum ile Rize arasındaki ulaşım bağlantısının güçlendirilmesi açısından önem taşıyan Dallıkavak Tüneli, güzergahtaki mesafenin ve seyahat süresinin azaltılmasına katkı sunacak. Toplam 9 kilometrelik kesimin hizmete alınmasıyla birlikte sürücüler, mevcut yola kıyasla daha kısa bir güzergâh üzerinden ulaşım sağlayabilecek.

Projenin hizmete girmesiyle bölgede ulaşımın kolaylaşması, yolculuk süresinin kısalması ve sürüş konforunun artırılması hedefleniyor.

16 ekim cuma günü hizmete açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamasına göre Dallıkavak Tüneli ile birlikte toplam 9 kilometrelik kesimin açılışı 16 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Projenin tamamlanmasıyla Erzurum-Rize Yolu’nda ulaşım süresini azaltacak yeni dönem başlayacak.

Nesrin DEMİR/ Pusula

  •  

Erzurum Haberleri