1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. 22 FETÖ şüphelisi itirafçı oldu, 280 kişiyi deşifre ettiler
22 FETÖ şüphelisi itirafçı oldu, 280 kişiyi deşifre ettiler

22 FETÖ şüphelisi itirafçı oldu, 280 kişiyi deşifre ettiler

23 ilde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'si itirafçı oldu. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan şüpheliler, ifadelerinde FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 280 kişinin ismini paylaştı.

A+A-

Erzurum Güncel- Bursa merkezli 23 ilde FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasının deşifresine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'si etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldu.

22 Kasım'da 23 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

SORUŞTURMA GEÇİRMEMİŞ 280 İSİM PAYLAŞTILAR

Adliyeye sevk edilen ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 22 şüpheli, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldu. İfadelerinde, terör örgütünün uyguladığı güvenlik tedbirlerini anlatan itirafçılar, sözde mahrem yapının üst düzey üyeleri ve öğrenci sorumlularından olduğu iddiasıyla aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu ve daha önce soruşturma geçirmemiş 280 kişinin ismini paylaştı.

22 İTİRAFÇI SERBEST BIRAKILDI

Etkin pişmanlık kapsamında ifadeleri alınan 22 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

25 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

BURSA/AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.