1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 3 Temmuz Stadı’ndan Milli Takıma
3 Temmuz Stadı’ndan Milli Takıma

3 Temmuz Stadı’ndan Milli Takıma

U16 Milli Takıma Erzurum Yolspor Kulübünden Muhammet İlker Demir’in davet edilmesinin ardından 3 Temmuz Stadı’ndan bir yıldız daha Milli takımın yolunu tuttu.

A+A-

Erzurum Güncel- U16 Milli Takıma Erzurum Yolspor Kulübünden Muhammet İlker Demir’in davet edilmesinin ardından 3 Temmuz Stadı’ndan bir yıldız daha Milli takımın yolunu tuttu. İdmanyurdu Futbol Okulu’ndan yetişen ve Palandökenspor’un formasını terleten orta saha oyuncusu Yusufcan Balcı, U15 Yaş Milli takımına çağrıldı.

Nurullah PALA/PUSULA

Erzurum 3 Temmuz Stadı’ndan yetenekli futbolcular çıkmaya devam ediyor. Yolsporlu Muhammet İlker Demir  ve Yakutiye Belediyespor’dan Alper Tosun’un U16 Milli takımına davet edilmesinin ardından 3 Temmuz Stadı Camiası şimdi de İdmanyurdu Futbol Okulu’ndan yetişen ve Palandökenspor’un formasını terleten Yusufcan Balcı’nın U15 yaş milli takımına çağrılmasının gururunu yaşıyor. Genç yıldız TFF Riva Tesisleri’nin yolunu tutarken, hocaları Sultan Murat Bülbül ile Okan Setikmen’in de göğsünü kabarttı.

Lakabı Dino

Sahada basmadık yer bırakmayan ve orta sahanın dinamosu olan yetenekli oyuncuya Erzurum Amatör Futbol camiası tarafından ‘Dino’ lakabı takıldı. ‘Dino’ diye anılan Yusufcan Balcı’nın yeteneklerine güvenen Teknik Patronlar Sultan Murat Bülbül ile Okan Setikmen, yıldız oyuncunun U15 Milli takımında da başarılı olacağını ve Ay-yıldızlı ekibin değişmezlerinden biri olacağına inanıyor. İki başarılı çalıştırıcı, talebelerini İstanbul’a uğurlayarak başarı dileklerini iletti.

Kemal Hoca büyük şans

Futsal Milli takımına daha önce Muhammed Furkan Özhan, Fırat Şaşi, Arda Köksal ve Mustafa Gürkan Varlık’ı çağrılmasında ve Futsal  Milli olmalarında büyük emekleri olan TFF Bölge Teknik Sorumlusu Kemal Coşkun, futbolda da son üç yılda üç futbolcunun Milli takıma çağrılmasına vesile oldu. Kemal Hocanın raporları doğrultusunda daha önce Yakutiye’den Alper Tosun ile Yolspor’dan Muhammet İlker Demir U16 Yaş Milli takımına davet edilmişti. Şimdi de Palandökenspor’dan Yusufcan Balcı U15 yaş milli takım kampı için TFF Riva Tesislerine çağrıldı.

Amatör Futbolcular Derneği ve TÜMSAD’dan tebrik

Amatör Futbolcular Derneği Erzurum Şube Başkanı Ferit Karakoca ve TÜMSAD Şube Başkanı Muharrem Baydan, U15 Yaş Milli Takımına çağrılan Yusufcan Balcı ile antrenörleri Okan Setikmen ile Sultan Murat Bülbül’ü tebrik ettiler.

Amatör Futbolcular Derneği Erzurum Şube Başkanı Ferit Karakoca, sosyal medya hesabından imalı bir paylaşımda bulunarak, ‘3 Temmuz’dan futbolcu çıkmaz’ diyenlere inat yıllardır bu stattan yetişen futbolcuların futsal milli takımı ile alt yaş grupları milli takımlarına davet edildiklerini söyledi.

Karakoca, “Hani diyorlar ya!,  3 Temmuz Stadyumu’ndan ne çıkıyor diye, hemen söyleyeyim her yıl Milli Takım havuzuna en az bir sporcu yolluyor bu stat. İmkanları olup da bütün iyi sporcuları toplayıp Erzurum’a yüz çeviren Erzurum çocuklarını takımlarında görmek istemeyenlere inat çalışmaya devam edeceğiz ve bunun semeresini her yıl aldığımız gibi almaya devam edeceğiz.  U-15 Milli Takımına seçilen Yusufcan Balcı’yı tebrik ediyor, emeği geçen başta Sultan Murat Bülbül olmak üzere Okan Kadir Setikmen ve tüm  arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.

Kuzey Makedonya’ya karşı oynayacak

U15 Milli Takımımızın 26-28 Ekim 2021 tarihlerinde Kuzey Makedonya ile oynayacağı hazırlık müsabakalarının aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya davet edilen oyuncular, bugün saat 16.00’da The Ness Thermal Hotel’de toplanacak.

U15 Milli Takımı’nın Kuzey Makedonya maçları aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Kaleciler: Ömer Bircan Camcı (Fenerbahçe A.Ş.), Egemen Aydın (İttifak Holding Konyaspor), Mehmet Akif Oruç (Galatasaray A.Ş.), Tuğra Livan Demirhan (F.C. Hertha 03 Zehlendorf)

Defans: Serkan Emirkan Çetin (Fraport TAV Antalyaspor), Altuğ Tınaz (Fenerbahçe A.Ş.), Emrullah Çöğgün (İttifak Holding Konyaspor), Enes Eski (Kocaelispor), Arda Ünyay (MKE Ankaragücü), Samed Özkaya (Medipol Başakşehir FK), Arda Öztürk (DSİ Spor), Mert Mehmet Çakmak (Gençlerbirliği), Sami Winfried İsmail Döğenci (F.C. Hertha 03 Zehlendorf), Mitatcan Erdoğan (Fenerbahçe A.Ş.), Kerimcan Polat Mutlu (Kasımpaşa A.Ş.), Efe Halil Şimşek (Elbistan Spor), Kerem Cem Demirci (SC West Köln), Barış Uzel (Atakaş Hatayspor), Erkan Emirhan Çetin (Fraport TAV Antalyaspor), Aziz Mert Aydınoğlu (Beşiktaş A.Ş.)

Orta Saha: Bilal Toğ (Batman Petrol Spor A.Ş.), Ege Araç (Galatasaray A.Ş.), Enes Öğrüce (Altay), Mustafa Sezai Gülmez (Kurtuluş 1920 Spor), Darwin Kaan Soylu (Vfl Wolfsburg), Servet Berat Fidan (Bereket Sigorta Ümraniyespor), Eyüp Can Karasu (Galatasaray A.Ş.), Yusufcan Balcı (Palandökenspor), Fatih Ok (Gençlerbirliği), Adem Geldi (Bursaspor), Arda İbrahim Akgün (Balıkesirspor), Arda Çelikunal (Adana Demirspor A.Ş.), Burak Maden (FC Germania Köln-Mülheim), Ömer Faruk Pınar (Bursa Güven), Devrim Şahin (Beşiktaş A.Ş.), Yasir Boz (Fenerbahçe A.Ş.), Emirhan Uzunyakup (Kocaelispor), Onuralp Çakıroğlu (Trabzonspor A.Ş.), Berat Luş (Galatasaray A.Ş.), Abdullah Kaygısız (İttifak Holding Konyaspor)

Forvet: Berkay Gürcan (Rasunda Is), Mustafa Erhan Hekimoğlu (Beşiktaş A.Ş.), Berkay İşcan (Altınordu), Fabian Emre Ernst Müller (Fenerbahçe A.Ş.)

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu: Tolunay Kafkas

Teknik Direktör: Güngör Şahinkaya

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.