1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. 40 Yıldır Cüzdanında Taşıyor
40 Yıldır Cüzdanında Taşıyor

40 Yıldır Cüzdanında Taşıyor

Erzurumlu esnaf Gürbüz Aydın, 40 yıl önce babasının kendisine iş kurması için verdiği eski 10 bin liralık kağıt parayı cüzdanında taşıyor.

A+A-

Erzurum Güncel-  Aydın, “Babamın verdiği parayı hiç harcamadım. Kendi imkanlarımla iş kurdum, para  kazandım, ama o günden beri cüzdanımda sadece babamın bana verdiği parayı taşıyorum” dedi.

Nurullah PALA/PUSULA

Erzurumlu kuyumcu esnafından Gürbüz Aydın’ın ilginç hatırası görenleri şaşırıyor. Aynı zamanda arıcılık ve seracılık işi ile meşgul olan iş insanı Gürbüz Aydın, 40 yıl önce babası Nurettin Aydın’ın kendisine askerlik dönüşü iş kurması amacıyla verdiği eski 10 bin lira kağıt parayı cüzdanında taşıyor.

Babasının verdiği parayı hiç harcamadığını belirten Aydın, “Bundan tam 40 yıl önce babam bana iş kurmam için 10 bin lira destekte bulundu. Ben o parayı harcamadan iş kurdum. Para kazandım. Ama o parayı bir türlü harcamak içimden gelmedi. Onu hep yanımda hatıra olarak bulundurdum. Tam 40 yıldır cüzdanımda sadece babamın bana verdiği bu parayı, söylediği anlamlı sözü bir de nüfus cüzdanımı taşıyorum. Babamın o sözü ve bana verdiği 10 bin liranın çok büyük önemi var. Hatıradan ziyade çok değer verdiğim için hep yanımda gezdiriyorum” dedi.

Çocuğa yapılan en kıymetli yatırım eğitimdir

Erzurumlu iş insanı Gürbüz Aydın, babasının “İnsanın şerefi İman Marifet  iledir, mal ve mevki ile değildir” notunu da hayat boyu hep benimsediğini belirtti. Aydın, iş hayatına atıldıktan sonra hep üretmenin mücadelesini verdiğini ve çalışmayı çok sevdiğinin altını çizdi.

Eğitimin kendisi için olmazsa olmazları arasında yer aldığına değinen Aydın, “Çocuğa yapılan en kıymetli yatırım eğitimdir. Ben bir baba olarak hayatım boyunca çocuklarımın eğitimine çok önem verdim. Beş çocuğum var. İkisi doktor, bir çocuğum üniversiteden yeni mezun oldu, biri öğrenimine devam ediyor. Bir çocuğum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde eğitim görüyor” şeklinde konuştu.

Erzurumlu iş insanı Gürbüz Aydın, tüm hemşehrilerini üretmeye davet ederek, “Ben 5 yaşından beri arıcılık sektörünün içindeyim, arıcılığı rahmetli dedemden öğrendim. Kuyumculukta ise 50 yılım geçti. Son yıllarda da seracılık yaparak üretiyorum ve ekonomiye katkıda bulunuyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.