1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 4G İhalesi 3 Ay Ertelendi
4G İhalesi 3 Ay Ertelendi

4G İhalesi 3 Ay Ertelendi

Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa Savaş 4G ihalesinin ertelendiğini öne sürdü. BTK'nın bugün açıklama yapıp ihaleyi 3 ay geriye atacağı belirtildi.

A+A-

Erzurum Güncel-

Resmi makamlar ve GSM operatörleri, Türkiye'de 4G ihalesi yapmak için yola çıkmıştı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4G'ye gerek yok. 2 yıl daha sabredin, 5G'ye geçelim" açıklamaları planları altüst etmişti..

4G İHALESİ ERTELENDİ Mİ?

Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) Başkanı Musa Savaş bu Sabah attığı bir tweet ile 4G ihalesinin Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) tarafından ertelendiğini duyurdu.

SAVAŞ'A GöRE ERTELEME NEDENİ

Erteleme isteğinin ana sebebi 4G / LTE alt yapısında kullanılacak cihazların, yerli üreticilerden temin edilmesi. Fakat yerli üreticiler henüz istenilen seviyede üretim noktasına erişmiş değiler. Yani ihale 26 Mayıs'ta yapılıp, hızlı bir şekilde 4G'ye geçilecekse yine yurt dışından alınan ekipmanlar kullanılacak.

4G'NİN İPTAL SİNYALİ öNCEDEN GELDİ

4G ihalesinin itpal edileceği ile ilgili ilk sinyaller Yerli Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme Projesi ULAK kapsamında GSM operatörleri ile işbirliği mutabakatı imzalanırken gelmişti. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ihale tarihinin öne çekilmesinde yabancı teknolojiye daha fazla fırsat tanıyacağı gerekçesiyle büyük tepki göstermişti.

SEFER LEVENT'DE YAZDI

Hürriyet gazetesinden Sefer Levent'de hazırladığı haberde "BTK bugün bir açıklama yaparak 4G ihalesinin 3 ay erteleneceğini gerekçeli kararıyla açıklayacak." bilgisine yer verdi.

haberler
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.