1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 80 bin engellinin emekliliğine iptal
80 bin engellinin emekliliğine iptal

80 bin engellinin emekliliğine iptal

Sayıları 10 milyonu bulan engelli yurttaşlar, erişilebilirlik, eğitim, sağlık, sosyal ve çalışma yaşamına dahil olma konularındaki eksikliklerin bir an önce giderilmesini istiyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Dünya Engelliler Günü’nde engelli yurttaşların yaşadığı sıkıntıları Cumhuriyet’e anlattı.

Boyraz, toplu taşıma araçlarının engellilere göre uyarlanması için 2005’te çıkarılan yasanın hâlâ uygulamaya geçmediğini belirterek “Tekerlekli sandalye kullanan ya da koltuk değneyi olan engelliler günümüz şartlarında hayatı boyunca her zaman pandemi koşullarını yaşıyor. Evlerinden çıkma şansları olmuyor” dedi. 

 “Yapılan her yeni düzenleme, bir öncekini aratır boyutlarda” diyen Boyraz, Rapor Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin mağduriyet yarattığını anlattı. 

Boyraz, “Yeni bir rapora gereksinim duyamayacak engellilerden yeniden rapor istediler. Kolum yoksa yeni bir kolum çıkmadı ki? Neden yeniden rapor istiyorlar? Şu an 80 bin kişinin bu gerekçeyle emekliliğini iptal ettiler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum