1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ABD, Afrin operasyonu nedeniyle büyük sıkıntıda!
ABD, Afrin operasyonu nedeniyle büyük sıkıntıda!

ABD, Afrin operasyonu nedeniyle büyük sıkıntıda!

Sedat Ergin, bugünkü 'ABD ile Menbiç'te büyük bilek güreşi' başlıklı yazısında Afrin operasyonu, Menbiç'e yapılması planlanan askeri harekat ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında yapılan Afrin görüşmesine ilişkin kritik bilgiler verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtının ABD'de bir basınç ve sıkıntı yarattığını belirten Sedat Ergin, Türkiye’nin Afrin’e girmesinin ve ABD’nin sahadaki askeri müttefiki PYD/YPG’yi hedef almasının, Amerikalı karar vericilerin Suriye’ye dönük oyun planlarını, yaptıkları hesapları olumsuz yönde etkilemesinde önemli bir rol oynadığını yazdı.

Ergin, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin “Fırat Kalkanı” operasyonu sırasında Amerikan tarafının PYD/YPG’yi Menbiç’ten Fırat’ın doğusuna kaydırma sözü verip bu sözünü tutmamış olması, Türk-ABD ilişkilerindeki güven bunalımının önemli nedenlerinden biridir. Menbiç kasabası halen YPG/PYD kontrolündedir ve Amerikalılar burada Kürt gruplara askeri eğitim vermektedir. Amerikalıların Menbiç’te bayrak göstermesi, müttefiki PYD/YPG’yi korumak ve Türkiye’yi onlara dönük bir hamle yapmaktan caydırmak amaçlıdır."

Yazının devamını okumak için tıklayınız

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.