1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ABD'den, Yunanistan'a askeri yardıma onay
ABD'den, Yunanistan'a askeri yardıma onay

ABD'den, Yunanistan'a askeri yardıma onay

Senato Dış İlişkiler Komitesi, Yunanistan'a askeri yardım yasa tasarısını onayladı. Tasarıda, doğrudan kredi verilmesi ve F-35'lerin teslimatı yer alıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Yunanistan ile tatbikatlara imza atan ABD, daha önce bu ülkenin çeşitli noktalarına askeri üs kurmaya karar vermişti.

Pentagon; Kavala, Selanik, Girit ve Volos'a askeri üs kurulması için harekete geçerken, şimdi de Atina'ya askeri yardıma yeşil ışık yakıldı.

ASKERİ YARDIM OY BİRLİĞİYLE ONAYLANDI

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Yunanistan'a yönelik askeri malzeme ve eğitim yardımını ön gören yasa tasarını oy birliği ile onayladı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Komite Başkanı Demokrat Bob Menendez ve Komite Üyesi Cumhuriyetçi Marco Rubio tarafından 9 Haziran'da sunulan ve "ABD- Yunanistan Savunma ve Parlamentolar Arası Ortaklık Kanunu" başlıklı yasa tasarısını oyladı.

 

ABD den, Yunanistan a askeri yardıma onay #1

BIDEN'IN ONAYINA SUNULACAK

Söz konusu tasarı, komitedeki tüm senatörlerin onayını alarak, oylanması için Senato Genel Kurulu'na gönderildi.

Senato'nun da onayını alması durumunda tasarı, önce Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nun ardından da ABD Başkanı Joe Biden'ın onayına sunulacak.

 

ABD den, Yunanistan a askeri yardıma onay #2

TASARININ İÇERİĞİ

Tasarıda, Yunanistan ordusunun modernleşme ve Rusya yapımı ekipmanlardan uzaklaşan geçiş süreçlerine yönelik yardım yer alıyor.

Aynı zamanda 2022-2026 mali yıllarında Yunanistan'a yıllık 2 milyon dolar değerinde uluslararası askeri eğitim desteği sağlanması ön görülüyor.

 

ABD den, Yunanistan a askeri yardıma onay #3

DOĞRUDAN KREDİ, F-35'LERİN TESLİMATI...

ABD'nin, Yunanistan'a silah alımı için doğrudan kredi vermesine de imkan tanıyan tasarıda, Yunanistan'ın sipariş verdiği F-35 uçaklarının teslimatı için de yetki veriliyor.

Aynı zamanda tasarıda; Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail, Yunanistan ve ABD arasında bir parlamentolar arası grup kurulması da söz konusu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.